LÄS MER:MadonnaBritney SpearsTaylor SwiftKardashiansVictoria Beckham

Leonardo DiCaprio skänker miljoner – vill hjälpa Australien

10 jan, 2020 
Kändisarna sluter upp för att stoppa bränderna i Australien.
Nu väljer även Leonardo DiCaprio att skänka miljontals kronor för att bekämpa katastrofen, rapporterar CBS.
Annons
Dr Phils lyxhus till salu – udda detaljen får tittare att reageraBrand logo
Dr Phils lyxhus till salu – udda detaljen får tittare att reagera

Allt sedan september har Australien härjats av kraftiga bränder. Katastrofen har kostat minst 25 människors liv och ödelagt 2 000 hem, skriver CBS.

Bränderna har även slagit hårt mot landets rika djurliv. I veckan kom det rapporter om att en halv miljard djur, däribland koalor och kängurur, drabbats av branden.

Flera kändisar har gjort sitt för att hjälpa till att stoppa bränderna. Nicole Kidman, Elton John, Chris Hemsworth och Pink har alla donerat pengar. Nyligen valde även hårdrocksbandet Metallica att skänka en betydande summa.

Nu väljer även Hollywoodstjärnan och miljökämpen Leonardo DiCaprio, 45, att göra det han kan. Genom sin organisation Earth Alliance skänker han tre miljoner dollar, vilket motsvarar 28 miljoner svenska kronor.

Det är inte första gången DiCaprio engagerar sig i liknande fall. Så sent som förra året donerade stjärnans organisation miljoner för att rädda regnskogen i Amasonas från förödande bränder.

Man föll överbord – räddades av Leonardo DiCaprio

Leonardo DiCaprio är uppenbarligen inte främmande för att hjälpa andra människor. Förra veckan ska stjärnan ha räddat en annan mans liv.

Annons

Det var när DiCaprio befann sig på sitt lyxfartyg i Saint-Barthélemy i Karibien som de fick ett nödsamtal om att en man fallit överbord. Enligt uppgifter till The Sun ska olyckan ha inträffat vid grannön St. Martin. Leonardo och hans besättning valde att söka efter mannen, vilket också gav resultat.

Mannen, som var kraftigt uttorkad, hittades av DiCaprios fartyg efter att han kämpat i vattnet i elva timmar.

När de till sist fått upp honom ska besättningen ha gett honom mat och torra kläder innan de förde honom till land.

FOTO: TT

Annons