LÄS MER:MadonnaCéline DionVictoria BeckhamBritney SpearsHoney Boo BooTaylor Swift
Festis marknadsföring banner

Läkarnas besked till cancersjuke Dolph Lundgren: ”Bara månader kvar”

26 jan, 2024 
Erika Svensson
I nio år har Dolph Lundgren i största hemlighet kämpat mot lungcancer, en kamp han länge var nära att förlora.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Kändistätt på premiären av Börje Salming – här minglar idrottstjärnorna och hollywoodskådisarnaBrand logo
Kändistätt på premiären av Börje Salming – här minglar idrottstjärnorna och hollywoodskådisarna

Utåt sett är Dolph Lundgren världens kanske friskaste 66-åring och hans vältränade kropp kan göra vilken 25-åring som helst grön av avund. Men i hemlighet har svensken kämpat mot en aggressiv lungcancer i nio år, något han avslöjade i våras. Från att länge ha sett dystert ut är tillvaron idag bra för Rocky-stjärnan, till läkarnas stora förvåning.

Ombads njuta av iden som var kvar

Dolph fick beskedet om tumören 2015 och därefter väntade operationer och regelbundna kontroller. 2020 blev han friskförklarad men året därpå var eländet tillbaka.

– Det har varit två tuffa år. Det hade spridit sig till olika organ. Jag fick olika behandlingar, men det såg väldigt mörkt ut i slutet av 2021 och början av 2022, säger stjärnan till Aftonbladet.

Trots problemen fortsatte Dolph att jobba med storfilmerna Aquaman 2 och Ex-pend4bles, som spelades in i London. När han blev sämre uppsökte han läkare där.

– Läkaren i London lät påskina att jag skulle ta det lugnt och njuta av familjen den tid jag hade kvar. Men jag märkte att han nog trodde att det var kortare tid än så

Annons

”Förberedde mig på att dö”

Lyckligtvis krympte tumörerna när Dolph bytte medicin och idag mår han förhållandevis bra. De senaste kontrollerna har varit positiva. Men trots det finns rädslan för återfall ständigt där.

– Jag har lärt mig leva med en närhet till döden. I början blev jag chockad, sedan vänjer man sig. Men när jag fick beskedet att jag bara hade två-tre år kvar och sedan sa faktiskt min läkare på UCLA att jag bara hade några månader kvar om jag hade fortsatt med den gamla medicinen så förberedde jag mig på att dö. Jag fixade mitt testamente och tänkte igenom vad jag skulle göra, säger stjärnan.

Därför gifte sig Dolph med Emma, 27

– Vi hade väntat för att se hur det skulle gå med allting. I våras kände vi att allt gick åt rätt håll så då bestämde vi oss för att gifta oss. Det var underbart och familjen och döttrarna var där, säger Dolph till Aftonbladet och berättar att åren av terapi för att hantera barndomstrauman har gjort honom mottaglig för att hitta en ny kärlek:

– Att hitta en sådan underbar person som Emma, det hade jag nog inte kunnat göra om jag inte hade gjort det här jobbet innan. Hon kom in i mitt liv som en skyddsängel, det var som att det var meningen att vi skulle träffas!

FOTO: TT

Annons