Lady Gaga: "Jag lider av posttraumatiskt stressyndrom"

Lady Gaga berättar för första gången om en sjukdom hon lider utav.

En av världens mest kända artister, Lady Gaga, 30, må vara omgiven av gala och champagne. Men den våldtäkt hon blev utsatt för som 19-åring har satt djupa spår i sångerskan och som hon talat ut om hos TV-profilen Howard Stern 2014. Nyligen besökte stjärnan ett härbärge för unga hemlösa i New York där hon delade ut presenter och kramar.

– Mitt eget trauma i mitt liv har hjälp mig att förstå andra människors trauman.

Det berättade hon under besöket som sändes på TV-kanalen NBC:s “Today” samt twittrade även under vistelsen i en ihopklippt film om besöket.

– Jag tror på att göra gott och att man kommer långt med vänlighet. Jag älskar att ge bort saker till de som har mindre än mig och jag själv sökt efter sätt att bota mig och kommit fram till att vänlighet är det bästa sättet.

https://www.youtube.com/watch?v=e7xEHWq19mE

Hon avslöjade nu också att hon lider av Posttraumatiskt stressyndrom.

– Jag har aldrig berättat detta för någon.

Posttraumatiskt stressyndrom är ett tillstånd som kan drabba människor som varit utsatta för stor press under lång tid, eller upplevt svår ångest och rädsla, eller ha blivit utsatt för sexuellt våld och är numera en förkämpe mot sexuella övergrepp dels genom sina låtar men också via organisationen “Born this way”.

lady-gaga

LÄS OCKSÅ: Lady Gaga om övergreppet: ”Jag var 19 år och gick i katolsk skola när musikproducenten våldtog mig”

Foto: IBL

SENASTE NYTT!