LÄS MER:MadonnaCéline DionVictoria BeckhamBritney SpearsHoney Boo Boo

Krönika: ”Vårt fel att Kim blev överfallen”

03 okt, 2016 
Hänt
Veckans NU!:s Bella Hansson: "Kim Kardashian blev pistolhotad, fastbunden och rånad av fem maskerade män på sitt eget hotellrum, för att hon gör det vi kräver av henne – bjuder på sig själv. Det är något jävligt skevt med dagens kändissamhälle."
Annons

Det hela skedde i Paris natten till måndagen. Kim Kardashian, vår tids mest kända kändis, var på plats i den franska huvudstaden för att gå på modevisningar under Paris Fashion Week. Kim uppdaterade sina sociala medier som vanligt medan hon sprang mellan de olika visningarna i extravaganta outfits. Det var en helt vanlig helg fylld av events för superstjärnan, verkade det som. Men så hände något helt fruktansvärt.

På natten, kort efter att Kim pratat med sin bror Rob via Facetime (vilket vi såklart kunde följa via hennes Snapchat), tog fem maskerade män sig in på hennes hotellrum. De band fast hennes händer och fötter medan de höll en pistol mot hennes tinning, kastade in henne i badrummet och låste dörren. Därefter stal de smycken till ett värde av nästan hundra miljoner svenska kronor. Kims presstalesman har uttalat sig och säger att stjärnan är ”skärrad, men fysiskt oskadd”.

Det var den värsta stunden i hennes liv, och det är vårt fel. Men är det inte så att vi, hennes följare och media, har skapat henne? Visst är hon en skicklig affärskvinna, inget snack om det, men på grund av att vi kräver mer och mer av henne och andra kändisar var det som att hon bad om att bli rånad. Man blir inte längre känd ”bara” för att man är bra på att sjunga eller för att man är en skicklig skådis, det krävs mer än så. Man måste dela med sig av i stort sett allt om man vill bli en riktig superstjärna. Borta är tiden då man planlöst hängde utanför en idols hotell när de var på besök i hopp om att de skulle dyka upp. Nu vet vi allt om dem, och det krävs ingen privatdetektiv för att ta reda på exakt var de befinner sig. Och det var uppenbarligen det som rånarna gjorde. De vet vilka som är hennes livvakter (samma dag som överfallet skedde hade Kim lagt ut en bild på sin främsta bodyguard på Instagram), de vet var hon är varje sekund, de vet hur mycket pengar, smycken och värdesaker hon har. Och hon gör det på grund av oss, på grund av att vi vill ha mer och för att vi ser det som vår förbannade rättighet att komma henne in på skinnet.

Gränsen mellan personlig och privat är utsuddad sedan länge.

Bella
Titelansvarig Veckans NU!

Få vårt nyhetsbrev – helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy..
Annons