LÄS MER:MadonnaBritney SpearsTaylor SwiftKardashiansVictoria Beckham

Kritikstorm efter upptäckten i Kim Kardashians bild: ”Seriöst?”

11 aug, 2019 
AvOla Brising
Kim Kardashian KKW
Nu kritiseras Kim Kardashian av sina Instagram-följare igen. Den här gången för att ha retuscherat reklambilderna för nya 90-tals-kollektionen av sitt KKW smink.
Annons
Kylie Jenners nya barnbesked – vill ha en till bebisBrand logo
Kylie Jenners nya barnbesked – vill ha en till bebis
Kylie Jenners nya barnbesked – vill ha en till bebisBrand logo
Kylie Jenners nya barnbesked – vill ha en till bebis

Realitystjärnan Kim Kardashian, 38, har världens största Instagram-konto med över 145 miljoner följare, något som hon naturligtvis tjänar enorma summor pengar på. Men det gör också att hon titt som tätt utsätts för jättelika kritikstormar från följarna när dessa är missnöjda med något.

I början av juli överöstes stjärnan med kritik för valet av namnet Kimono till en ny klädkollektion. Då klädesplagget kimono i grunden är en traditionell japansk klädedräkt menade kritikerna att Kim Kardashian gjorde sig skyldig till kulturell appropriering. Något som ledde till att hon valde att byta namn på klädkollektionen och tvingades märka om flera miljoner plagg.

För bara några dagar sedan blev många förbannade för att hon hånade Taylor Swift, 29, på en lanseringsbild för sin nya KKW-kollektion av smink, och nu har Kim fått ytterligare kritik för nya reklambilder för sina nya 90-talsinspirerade sminkkollektioner The Matte Smoke & Matte Cocoa Collection.

Annons

Den här gången handlar det dock inte om några mobbingsanklagelser, utan helt enkelt om att många av hennes följare tycker att hon har retuscherat sitt ansikte till oigenkännlighet.

Få vårt nyhetsbrev – helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy..

Till bilden skriver Kim själv:

”Jag är så exalterad över att kunna meddela att mina nya 90-talsinspirerade kollektioner med matta formula snart är ute. Jag får mycket inspiration till mitt smink från 90-talet och älskar hur nostalgisk hela kollektionen är”

Följarna rasar mot den extrema retuscheringen

Vad gäller själva sminket har följarna inga invändningar, men Kims retuscherade har de desto fler åsikter om, de flesta negativa. Av de snart 12 000 kommentarer som kommit in handlar flera hundra redan om hur extremt retuscherad stjärnan är.

Annons

“Så photoshoppad att du inte ens ser ut som dig själv längre, Kim”, skriver ett fan.

En annan fyller i:

”Hmm.. Kim ser helt fantastisk ut, men det ser inte ut som henne”

Många följare vänder sig direkt till Kim. Hon får bland annat frågorna:

”Kim? Är det där verkligen du? Seriöst?”

Ytterligare någon skriver smått ironiskt:

”Kim, vem är det där? Det ser ut som du skulle ha sett ut i tv-spelet GTA. Det här ser ut som om Kim har fått en IOS update. Det ser ut som en kimitar.”

I skrivande stund har Kim inte bemött Photoshop-anklagelserna.

FOTO: SETC / MEGA

Annons