Artikeln innehåller reklamlänkar

Kritiken mot Kylie Jenners nya hudvårdsprodukter: ”Skadar hyn”

Kylie Jenner får kritik för Kylie skin

Efter succén med sminkmärket Kylie Cosmetics, släpper Kylie Jenner nu nya hudvårdsmärket Kylie Skin. Nu sågas produkterna brutalt av fansen.

Kylie Jenner, 21, är världens yngsta dollarmiljardär som tjänat sina pengar själv. Kylie föddes in i kändisvärlden och har sedan hon var 10 år gammal synts i realityserien Keeping up with the Kardshians, där hon lever ett liv i lyx.

ANNONS: Få snygg solkysst färg hemma med lättapplicerad brun utan sol. Fynda den här! (länk till Aller media shop)

Från att ha varit en skolflicka i skuggan av sina äldre systrar, har hon idag lyckats skapa ett miljardimperium med Kylie Cosmetics. Sminkbolaget lanserades som ”Kylie Lip Kits” för fyra år sedan, och har sedan dess bara växt sig större och större. Företaget marknadsförs främst via Kylies sociala medier, där hon nu har över 135 miljoner följare.

Kylie Jenners nya hudvårdsprodukter sågas brutalt

I samband med det växande bolaget släpper hon nu hudvårdsserien Kylie Skin – men produkterna hann inte släppas förrän hon fick massiv kritik från sina fans.

Serien består av ansiktstvätt, toner, serum, fuktkräm, ögonkräm och skrubb. Trots att en del fans jublade över de ljusrosa förpackningarna, började andra rasa mot hennes användning av valnöt i ansiktsskrubben.

– Den är väldigt mjuk. Den är tillräckligt mjuk för att användas varje dag. Jag rekommenderar att använda den två till tre gånger i veckan. Det är så ofta jag använder den, säger hon i en video på Instagram story och fortsätter:

– Vissa valnötsskrubbar är ganska hårda mot huden, men den här är inte så hård. Den gör verkligen så mitt ansikte känns super mjukt efteråt. Den får din hud att se glowy ut och tar bort döda hudceller. Min valnötsskrubb är min hemlighet till ett fräscht ansikte.

Kylie Jenner får kritik efter hudvårdsprodukterna

Fansen kritiserade genast produkten och menar att valnötsskrubben är alldeles för hård mot huden.

”Valnöt är så dåligt för din hy på lång sikt, och det är välkänt. Det ger inte hopp om resten av produkterna eftersom det tyder på att de inte gjort den minsta forskning innan”, skriver en följare.

En annan följare hävdar sig vara en licensierad estetiker och skriver:

”Du ska inte exfoliera varje dag!!!! En gång i veckan MAX!! Och valnöt kommer att orsaka stora skador på din hud, vilket kommer resultera i brutna kapillärer”.

FOTO: Instagram, TT

SENASTE NYTT!