Artikeln innehåller reklamlänkar

Kiss-ikonen Gene Simmons dödförklarad av Google

Kiss frontman Gene Simmons har dödförklarats av Google av misstag.

Gene Simmons, frontman i det legendariska rockbandet Kiss, har dödförklarats av Google. Enligt sökmotorn dog sångaren för åtta år sedan.

Först Carola Häggkvist, 52, och nu är Gene Simmons, 69, nästa person att dödförklaras av sökmotorn Google. Nu kan Hänt, som första nöjessajt i världen, avslöja att Kiss frontperson dödförklarats av Google, precis på samma sätt som Carola blev i juni år år. Gene Simmons är dock högst levande, Carola likaså. Men enligt Googles faktaruta som dyker upp när man googlar Gene Simmons namn dog sångaren redan för åtta år sedan, den 22 januari 2010, i lungcancer.

Annons: Här är årets mest omtalade hårborste – så ger den dig platt hår på bara någon minut! (länk till Aller media shop)

Eftersom det i Carola Häggkvists fall rörde sig om ett misstag från Googles sida, de hade helt enkelt blandat ihop vår svenska Carola Häggqvist med hennes finlandssvenska namne och kollega Carola Standertskjöld, vars artistnamn var just Carola, antog vi på Hänt att det skett även med Gene Simmons. Och med Googles hjälp kunde vi hitta den brittiska skådespelerskan med ett snarlikt namn, Jean Simmons, som visade sig ha avlidit den 22 januari 2010 i just lungcancer. Hon blev 80 år gammal.

Jean Simmons och Gene Simmons har däremot mindre gemensamt än sångerskorna Carola Häggkvist och Carola Standertskjöld. Jean Simmons var en populär skådespelerska under sina ungdomsdagar då hon hyllades för sin spröda skönhet. Hon Oscars-nominerades också två gånger för sina roller i filmerna Hamlet och I nöd och lust. Gene Simmons är däremot mer känd för sin ovanligt långa tunga, som han brukar visa under konserter, och som blivit ett sigill för honom.

Bandet Kiss har också rönt stora framgångar med hits som I was made for living you, Heavens on fire och Rock and roll all nite.

Carola Häggkvists dödförklaring har rättats till av Google, men Gene Simmons är, i skrivande stund, fortfarande död enligt sökmotorn.

LÄS OCKSÅ: Därför är Carola dödförklarad enligt Google

LÄS OCKSÅ: Här är kändisarnas 6 favorithotell i Sverige

FOTO: Stella

SENASTE NYTT!