Artikeln innehåller reklamlänkar

Kim Kardashian talar ut om diagnosen psoriasisartrit

Kim kardashian sjukdomsbesked

Kim Kardashian talar nu ut om sin diagnos psoriasisartrit och berättar hur hon för första gången insåg att hon drabbats av symptomen.

Realitystjärnan Kim Kardashian, 38, har länge varit öppen med att hon lider av psoriasis och hennes följare har fått se den osminkade sanningen när utslagen varit som värst. Nu berättar profilen om sin sjukdomsresa i en lång essä på 40-åriga systern Kourtneys hemsida Poosh.

ANNONS: Den rosa granaten – ett överfallslarm att ha i väskan, för stunder då du känner dig otrygg! (länk till Aller media shop)

Det var en helt vanlig förkylning som triggade igång sjukdomen när stjärnan var 25 och hon berättar om paniken hon kände över utslagen som helt plötsligt täckte hennes mage och ben.

En vanlig kortisonsalva hjälpte då mot besvären och stjärnan var sedan symptomfri i fem år. Då började de riktiga problemen, och Kim har desperat bett sina följare om råd för att få bukt med utslagen.

Stjärnan berättar även om när hon nyligen började få nya obehagliga symptom.

”Jag vaknade mitt i natten för att gå på toaletten och kunde inte ens lyfta telefonen.”

”Kan verkligen bli helt knäpp”

Kim Kardashian tyckte det var konstigt men antog att hon nog legat på armen och somnade om. På morgonen kunde hon inte lyfta tandborsten och fick panik. Dagarna gick och Kim fick tillbaka lite av känseln i händerna men smärtan var olidlig. Hon började googla möjliga sjukdomar och gick livrädd till läkaren.

”Du kan verkligen bli helt knäpp när du tror att du har någonting”, skriver profilen.

Väntan på provsvaren var de längsta i Kims liv men det visade sig att hon varken hade ledgångsreumatism eller SLE som hon trott, utan att det var psoriasisartrit som spökade.

”Det är fortfarande läskigt och smärtsamt, men jag är glad över att ha fått en diagnos. Oavsett vilken autoimmun sjukdom jag har kommer jag att klara det, och sjukdomarna går alla att leva med genom korrekt vård.”

FOTO: TT

SENASTE NYTT!