TRENDAR JUST NU!MadonnaCéline DionVictoria BeckhamBritney SpearsHoney Boo Boo

Katie Price kräver lagändring efter orden mot sonen Harvey

17 maj, 2017 
AvOla Brising
Katie Price son Harvey har blivit utsatt för grymma hatkampanjer på nätet. Nu har Katie fått in 222 000 underskrifter till en motion om en lagändring i England.
Annons

Den forna glamourmodellen Katie Price, 38, äldste son Harvey, 14, lider sedan födseln av ovanliga Prader-Willis syndrom, vilken bland annat orsakar utvecklingsstörning, omåttlig aptit och storväxthet. Han har även diagnosticerats med autism och ADHD. Och som om det inte vore nog är Harvey blind.

På grund av detta har han blivit utsatt för grymma hatkampanjer på nätet. Troll har lagt ut elaka hånfulla inlägg som spridit sig likt löpeldar på sociala medier.

Få vårt nyhetsbrev – helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy..

I början av året vädjade Katie både till sina följare och media för att få hjälp att hitta de ansvariga. Det hela ledde till att tidningen The Sun avslöjade en nätmobbare som lagt ut ett antal osedvanligt brutala och rasistiska inlägg om Harvey. Och med hjälp av sina följare letade Katie upp ytterligare en. Båda visade sig vara tonåringar. De arresterades, men släpptes snabbt igen.

I slutet av mars började Katie därför samla in namnunderskrifter till en motion om en lagändring. På bara några veckor fick hon ihop 222 000 underskrifter.

Annons

– Jag har gjort mitt bästa för att exponera mobbarna och till och med fått två arresterade, men de fick inga repressalier eller straff för sina ageranden. Dessa ofredanden innefattade ändå rasism, homofobi, kroppsskam och mycket mer, förklarade Katie.

I mitten av april intervjuades hon i morgonshowen “This Morning” där hon fick tittarna att sätta frukostmackorna i halsen då hon berättade vad sonen blivit utsatt för:

– Räcker det inte med att de kallar min son för en blind nigger? Är inte det ett ofredande? De kallar honom för trasdocka också. Är det acceptabelt?

För en dryg vecka sedan lade Katie ut en bild av sig själv och Harvey på Instagram. Bilden togs då de var på en välgörenhetsmatch i fotboll i Miami, USA, och Katies egna följare överöste henne mestadels med positiva stöttande kommentarer. Även denna bild började dock snart spridas vidare av hatare och snart låg det ute ytterligare en uppsjö av personpåhopp och hån riktat mot Harvey.

https://www.instagram.com/p/BUH8MKCANK6/?taken-by=officialkatieprice&hl=sv

Allt Katie vill är att näthatarna ska lämna hennes älskade son ifred och sluta mobba honom. Hennes förhoppning är man ska skapa ett onlineregister där alla nättroll registreras, men tidigast detta kan komma upp till diskussion i brittiska parlamentet är i september.

Foto: IBL, Instagram

Annons