Katie Holmes om flytten från Tom Cruise med Suri

Katie Holmes och dottern Suri Cruise

Suri Cruise fyller 14 år snart. Nu talar hennes mamma Katie Holmes för första gången ut om dotterns tuffa uppväxt och hur hon är som person.
Hemma hos Katie Holmes
Slå på ljud

Skådespelaren Katie Holmes, 41, blev för 13 år sedan mamma till dottern Suri Cruise. I samband med födseln drog Katie, känd från bland annat Dawsons Creek, ner på jobb. Istället har hon satsat på att finnas närvarande för dottern.

För åtta år sedan var skilsmässan från maken Tom Cruise ett faktum, och livet fick en drastisk vändning för både Katie och Suri. Katie Holmes har sedan dess på egen hand uppfostrat Suri, Tom Cruise däremot har inte träffat dottern på flera år.

Nästa månad fyller Suri 14 år, och Katie Holmes berättar nu om hur hon tänkt och varit under dotterns uppväxt – vad som varit viktigt för henne.

– Jag älskar henne så mycket. Mitt största mål har allt varit låta henne vara sig själv i sin individualitet, att se till att hon är 100 procent sig själv och är stark, säker och kapabel. Och att hon vet om det. Hon föddes stark och har alltid varit en stark personlighet, säger Katie om dottern i en intervju som People tagit del av.

Så lever Suri Cruise

Suri har passerat “barnstadiet” och Katie beskriver dottern som en ung tonåring. Genom åren har Suri testat på en hel del aktiviteter som visat upp hennes personlighet.

– Hon väljer en aktivitet och jobbar arslet av sig tills hon är riktigt bra på det. Sen är hon ’okej, nu ska jag testa något annat’, säger Katie Holmes som beskriver 13-åringen som väldigt fokuserad och hårt arbetande.

Suri har växt upp under bevakning. Att ens föräldrar är några av världens mest kända skådespelare och dessutom hade ett äktenskap som skapade mängder av rubriker är inte något som hör till vanligheterna. Och Katie Holmes fick under sina första år som mamma vara lösningsorienterad för att kunna skapa en normal vardag för dottern.

Katie Holmes om att leva ensam med Suri

– Vi bevakades mycket när hon var liten. Jag ville vara ute med henne, så jag brukade gå runt med henne för att hitta parker vid typ 6-tiden på morgonen när ingen kunde se oss, säger Katie.

I samband med skilsmässan från Tom Cruise flyttade Katie till New York med dottern, och en ny vardag som ensamstående mamma startade. Katie minns tiden som tuff, men samtidigt med kärlek då många – både kända och okända – sträckte ut sin hand till henne.

– Så många människor jag inte kände blev mina vänner och hjälpte oss, säger hon och fortsätter:

– Det var ett otroligt ögonblick när jag tror jag faktiskt grät. Suri var sex eller sju, och hon sov över hos en vän när jag var på balett. Vid 22-tiden fick jag ett samtal ”mamma, kan du komma och hämta mig”?.

Katie tog en taxi och hämtade upp Suri, som vid det laget var så trött att hon somnade på vägen hem. Chauffören som körde dem hjälpte Katie in i hemmet med Suri på ett försiktigt sätt så att hon inte vaknade, och den handlingen har berört Katie.

– Han var så snäll.

FOTO: TT

FRÅN FÖRSTASIDAN