Efter namnbytet - Kanye West mystiskt försvunnen från sociala medier

Kanye West försvunnen från Twitter och Instagram

Från ingenstans har världsartisten Kanye West tagit bort sina konton på Twitter och Instagram – för tredje gången.

Kanye West har fler gånger uppmärksammats och kritiserats för sina inlägg på sociala medier. Bland annat hans kontroversiella stöd till USA:s president Donald Trump, som han delade på Twitter bara ett par veckor efter att han startat upp sitt konto igen i våras. Samt ett inlägg på Instagram där han föreslog att USA:s förbud mot slaveri skulle avskaffas.

”Ni behöver inte hålla med Trump, men folk kan inte tvinga mig att inte älska honom. Vi har båda en drakes kraft. Han är min bror. Jag älskar alla. Jag samtycker inte med allt som andra gör. Det är det som gör oss individuella. Och vi har rätten att ha självständiga tankar”, skrev han på Twitter.

Kanyes inlägg fick flera stora artistkollegor att avfölja honom. Bland annat Ariana Grande, Katy Perry, Kendrick Lamar, The Weeknd och Rihanna.

Att radera sina konton på sociala medier verkar ha blivit något av ett mönster för den 41-årige rapparen Kanye West. Så sent som i april i år återupptog han upp sitt Twitter-konto efter ett uppehåll på närmare ett år. Och nu verkar som att världsstjärnan återigen har tagit en paus från sociala medier, då han raderat både sitt Twitter-konto och sitt Instagram-konto. Varför är ännu inte känt, för bara en vecka sedan var han aktiv och delade då ett inlägg där han berättade att han officiellt bytt namn – från Kanye till Ye.

”Varelsen formellt känd som Kanye West. Jag är YE”, skrev han då.

Det är inte första gången han använder sig av namnet Ye. Hans album som kom ut tidigare i år heter just det. Då förklarade han namnet med att det var en förkortning av hans eget förnamn. Dessutom påpekade han att man i Bibeln använder ordet ye i stället för you (engelska för ”du” reds. anm).

– Så jag är du, jag är oss, det är oss. Det gick från Kanye, som betyder den enda, till just Ye. Att bara vara en spegelbild av vårt goda, vårt onda, vår förvirring, allt, sa rapparen i en intervju med Billboard.

Han är inte den enda rapparen som bytt namn. Sean Combs har under sin karriär gått under namnen Puff Daddy, P Diddy, Dissy och Brother Love. 

Kanye är gift med realitystjärnan Kim Kardashian, 37. De har barnen North, 5, Saint, 2 och Chicago, 8 månader.

Missa inte de senaste snackisarna i nöjesvärlden just nu:

LÄS OCKSÅ: Kanye West avslöjar: Kim Kardashian redo att skilja sig

LÄS OCKSÅ: Efter mötet med Trump – Kim Kardashian och Kanye West i storbråk

FOTO: Ibl

SENASTE NYTT!