Kändistränaren Amanda Blank, 42, död – vännernas chock

Den internationella fitnessmodellen hittades död i sitt badkar. Amanda ”Mandy” Blank var Hollywoodstjärnornas personliga tränare.

Amanda ”Mandy” Blank, 42, som tränat stjärnor som baseballstjärnan Alex Rodriguez, 43, skådisarna Mickey Rourke, 66, och Michelle Monaghan, 42, hittades livlös i badkaret i sitt hem i Los Angeles i måndags, skriver TMZ. Hon dödförklarades strax efteråt.

Vad som orsakat träningsprofilens död är oklart, men en obduktion ska utreda vad som hänt.

– Jag är helt chockad. Vi messade förra veckan. Hon fick alltid andra människor att känna sig bra och hon hörde av sig till mig eftersom jag har tävlat, säger vännen och träningsprofilen Annette Milbers, , till Daily News.

Som barn och tonåring tränade och tävlade Mandy i gymnastik. Hon började sin fitnesskarriär som 18-åring och blev den yngsta vinnaren någonsin i Bodybuilding and Fitness-VM några år senare. Hon har också varit på omslaget till tidningar som Oxygen Magazine, Glutes Magazine och Muscle & Fitness Magazine.

De senaste åren har Blank främst jobbat som personlig tränare åt flera kända skådespelare i Hollywood. Bland hennes senaste kunder finns bland andra Jared Leto, 46, Matt LeBlanc, 46, och rockstjärnan Dave Navarro, 51. Hon har också blivit en framgångsrik fitnessprofil i sociala medier och har nästan 88 000 följare på Instagram.

Mandys sista inlägg på Instagram, till en bild där hon står halvnaken i trosor, ett tjockt läderbälte och en kort skinnjacka, började dramatiskt med orden:

”Åh, intrigen djupnar, den fortsätter tätna med sin gåtfulla radikalitet och historien byggs upp till en oöverträffad tango”

https://www.instagram.com/p/BpZsrWMlDWU/?taken-by=therealmandyblank

Och de chockade reaktionerna på Instagram efter dödsbudet har inte låtit vänta på sig.

”Jag kan inte förstå det. Det var min dröm att träna med dig en dag”, skriver en av hennes följare.

En annan kommentar lyder:

”Så sorgligt att dö på en sån fitnessnivå och en sån vacker lady”

Amanda Blank blev bara 42 år gammal. Själv skrev hon bland mycket annat på sin Facebooksida:

”Utan min hälsa och fitness, så har jag ingenting”

Att hon fortfarande var vältränad då hon gick bort råder det inga tvivel om, men hur det egentligen låg till med hennes hälsotillstånd kommer obduktionen att utvisa. Det rapporteras dock att det varken hittades någon alkohol, droger eller andra sorter av illegala preparat i närheten av badkaret där Mandy hittades död.

LÄS OCKSÅ: Biggest loser-tränarens personliga avslöjande efter känslokollapsen under inspelning

LÄS OCKSÅ: Svenska kändistränaren Gunnar ville köpa sex av polis

Foto: Amanda Blank, Instagram

SENASTE NYTT!