LÄS MER:MadonnaVictoria BeckhamBritney SpearsTaylor SwiftKardashiansVictoria Beckham

John Cleese till attack – mot svenska hotellet i Umeå

02 sep, 2022 
Charles Thulin
Pang i bygget
Han spelade världens sämsta hotelchef.
Nu riktar Pang i bygget-skådisen John Cleese skarp kritik – mot ett svenskt hotell.
Annons
Därför saknas Lars Lerin på Kristallen – splittringen från maken JuniorBrand logo
Därför saknas Lars Lerin på Kristallen – splittringen från maken Junior

John Cleese är evigt förknippad med rollen som världshistoriens värsta hotellägare Basil Fawlty. Nyligen stötte den 82-årige komikern själv på en något otrivsam hotellvistelse, iallafall enligt Cleese själv.

Han var på besök i Umeå och konstaterade snabbt sitt missnöje med boendet. På Twitter går Cleese till attack mot Elite Hotel Mimer, både en och två gånger.

Han är i Sverige och turnerar med sin föreställning Last time to see me before I die, på absurt Cleese-manér översatt ”Sista chansen att se mig innan jag dör”.

Annons

Den brittiske komikern är inte såld på Sverige och klankar ner på sitt hotell.

”Elite Hotel Mimer i Sverige bekräftar den allmänna regeln att moderna hotell spenderar så mycket pengar på design att de inte har några pengar kvar till att lära upp sin personal. Så de förser en med en liten kaffemaskin, men glömmer att ställa fram koppar, skedar, mjölk eller grädde. Det är ’minimalistiskt’”, skriver Cleese på Twitter.

Pang i bygget-gänget
Pang i bygget-gänget återförenade 2009 – 30 år efter att sista avsnittet sändes. Från vänster Prunella Scales, John Cleese, Connie Booth som tidigare var gift med Cleese, samt Andrew Sachs som somnade in 2016.

John Cleeses bittra kritik

Även dagen därpå blev han på dåligt humör, den här gången vid frukostbuffén.

Annons

”Jag har tittat på serveringspersonalen på Elite Hotel Mimer under frukosten den här morgonen, och jag undrar om undvikandet av ögonkontakt beror på att Skandinavien är så extremt introvert, eller om det är en order från ledningen att undvika förbrödring”, frågar sig Cleese.

Cleese har tre äktenskap i bagaget och inledde 2012 sitt fjärde med 31 år yngre kärleken Jennifer Wade, 49. Komikerns skilsmässa 2008 från tredje frun Alyce Faye Eichelberger kostade honom över 100 miljoner kronor i ersättning till exfrun. För att finansiera detta gav han sig ut på turnéer och sålde av sin konstsamling.

FOTO: TT

Annons