TRENDAR JUST NU!MadonnaCéline DionVictoria BeckhamBritney SpearsHoney Boo Boo

James Bond-legenden Monty Norman är död – blev 94 år gammal

11 jul, 2022 
MONTY NORMAN
Kompisitören Monty Norman, som ligger bakom den klassiska James Bond-musiken har lämnat oss. Han blev 94 år gammal.
Annons
Här är Hollywoodstjärnorna som dog i tidig ålderBrand logo
Här är Hollywoodstjärnorna som dog i tidig ålder

Den brittiska kompositören Monty Norman har dött, han blev 94 år gammal rapporterar Aftonbladet om. Monty är den världskända kompositören som skrev signaturmusiken till Bond-filmerna ”Dr No” 1962. Musiken lever kvar än idag och kännetecknar Agent 007 som de flesta känner till som James Bond.

En karriär i filmbranschen

Kompositören började sin karriär med att skriva musik till olika musikaler så som ”Expresso Bongo” och ”Irma La Douce” innan han hamnade i filmbranschen.

Det var producenten till James Bond filmerna, Albert Romolo Broccoli som bad Monty att skriva musiken som hade premiär redan på 60-talet. Albert Romolo Broccoli var aktiv under åren 1962-1974 med James Bond filmerna. Den amerikanska producenten dog 1996 i en hjärtattack i Los Angeles, Kalifornien.

Annons

Monty har nominerats vid flera tillfällen bland annat nominerades han till Tony Award för bästa musikal 1961 och Golden Globe Awards för bästa originalsång 1965.

Monty Normans sjukdomsbesked

Monty har en lång lista med kända låtar som han har skrivit för flera filmer, så som ”The two faces of Dr Jekyll” (1960), ”The day the earth caught fire” (1961), ”Call me Bwana” (1963) och miniserien ”Dickens of London” (1976).

Det var i måndags som familjen gick ut och berättade i ett uttalande att Monty Norman hade gått bort efter en tids sjukdom, detta rapporterar BBC.

FOTO: Courtesy of Madame Tussauds/MEGA, Kirsty Wigglesworth

Annons