Jaden försvarar pappa Will Smith efter skandalen på Oscarsgalan

Jaden och Will Smith

Under Oscarsgalan 2022 klev Will Smith oväntat upp på scen och slog till Chris Rock – efter att komikern dragit ett skämt om Jada Pinkett Smiths frisyr.
Nu tar sonen Jaden Smith sin pappa i försvar på sociala medier.
0:49

Efter reklamen: Se klippet hela världen pratar om – här slår Will Smith till Chris Rock på Oscarsgalan

(0:49)

Under Oscarsgalan 2022 blev kvällens stora snackis det våldsamma dramat som utspelade sig mellan Will Smith och Chris Rock – mitt inför ögonen på hela publiken och alla tv-tittare.

Det var efter att komikern drog ett skämt kopplat till hustrun Jada Pinkett Smiths korta frisyr som Will Smith med bestämda steg gick upp på scenen och slog till Chris Rock med öppen handflata. En chockerad Chris var snabb att kommentera smällen.

– Oh wow! Wow! sa han och konstaterade:

– Will Smith slog just skiten ur mig.

Will var fortsatt förbannad och skrek att Chris inte ska skämta på hustruns bekostnad.

– Håll min frus namn borta från din jävla mun, skrek Smith två gånger.

– Wow, mannen. Det ska jag. Det var ett GI Jane-skämt, svarade Rock då.

Will Smith ber om ursäkt – ångrar sin våldsamma reaktion

Anledningen till varför Will reagerade som han gjorde, är enligt han själv eftersom han tyckte att Chris gjorde fel som skämtade om Jada frisyr. Hon har nämligen valt att raka bort sitt hår då hon drabbats av en autoimmun sjukdom som gör att hon lider av stora håravfall.

Sjukdomen heter alopecia, som Jada Pinkett Smith tidigare har berättat om i sin talkshow Red Table Talk.

– Jag har haft problem med håravfall. Det var skrämmande när det började.

– Jag tänkte ”herregud, håller jag på att bli skallig?”. Jag skakade av rädsla. Det är därför jag rakar mitt huvud, förklarade hon.

Redan dagen efter Oscarsgalan bad Will om ursäkt för sitt beteende på sociala medier och gav sin förklaring för den våldsamma reaktionen.

”Mitt beteende på gårdagens Oscarsgala var oacceptabelt och oförsvarligt. Skämt på min bekostnad är en del av jobbet, men ett skämt om Jadas sjukdom var för mycket för mig att uthärda och jag reagerade känslomässigt”, skriver Will Smith.

Will Smith
TT

”Jag vill offentligt be om ursäkt till dig, Chris. Jag gick över gränsen och jag hade fel. Jag skäms och mina handlingar stämmer inte överens med den man jag vill vara. Det finns ingen plats för våld i en värld av kärlek och vänlighet”, skriver Will vidare.

Jaden Smith tar sin pappa Will i försvar på sociala medier

Den dramatiska händelsen mellan Will och Chris på Oscarsgalan är nu den stora snackisen på internet och sociala medier. Men det är inte bara Will Smith själv som yttrar sig om händelsen, utan nu har även Will Smith och Jada Pinkett Smiths son Jaden Smith uttalat sig om skandalen.

På sin Twitter skriver Jaden ”This is how we do it”, vilket kan översättas till ”det är så vi sköter det”, och refererar då alltså till händelsen på galan. Han har även lagt upp en selfie på Instagram, som nu är borttagen, med texten ”Min pappas tal fick mig att gråta”.

FOTO: TT

SENASTE NYTT!

Kris Jenners varning till Jordyn efter otrohetsdramat mot Khloé
Verkliga orsaken till bråket mellan Will och Chris Rock