TRENDAR JUST NU!MadonnaCéline DionVictoria BeckhamBritney SpearsHoney Boo Boo

Ilska mot detaljen i nya Snövit-filmen: "Hur blev detta godkänt?"

02 jun, 2017 
AvLinda-Marie Nilsson
Affischerna för den nya, tecknade "Snövit"-filmen framställer en smal kropp som vacker och en tjock kropp som ful. Nu rasar människor över hela världen mot budskapet. "Varför är det okej att säga till unga barn att tjock = ful?", skriver modellen Tess Holliday.
Annons

“Snövit och de sju dvärgarna” är kanske en av de allra mest klassiska tecknade filmerna och nu kommer den tillbaka i en helt ny version, som får premiär 2018. Men redan nu har produktionsbolaget tryckt upp affischer för filmen och de har inte mottagits väl.

I den nya versionen, som ska heta “Red shoes and the 7 dwarfs”, äger Snövit ett par röda, förtrollade klackskor som förvandlar hennes kropp när hon har på sig dem. I verkligheten är Snövit nämligen kort och tjock, men när hon tar på sig klackarna blir hon lång och smal. På affischen syns både den smala, förtrollade Snövit och den tjocka, verkliga Snövit stå bredvid varandra, tillsammans med orden:

Få vårt nyhetsbrev – helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy..

“Tänk om Snövit inte längre var vacker och de sju dvärgarna inte längre var så korta?”.

Också i trailern bygger filmen vidare på att den “tjocka” Snövit också skulle innebära att hon är ful. Bland annat får tittarna se när två av dvärgarna får syn på Snövits kropp som förvandlas från smal till tjock när hon tar av sig skorna – och hur skräckslagna de blir när de får se den rundare kroppen.

Annons

Affischen och trailern har nu fått människor över hela världen att rasa. Bland annat har den kända plus size-modellen Tess Holliday, 31, som har 1,4 miljoner följare på Instagram, publicerat en bild på affischen med svidande kritik.

“Hur blev detta godkänt av ett helt marknadsförings-team? Varför är det okej att säga till barn att tjock = ful?”, skriver hon.

Också filmens huvudrollsinnehavare, skådespelaren Chloe Grace Moretz, 20, som gör rösten till Snövit rasar mot marknadsföringen. På sin Twitter tar hon avstånd från filmens affisch.

“Jag har nu mottagit marknadsföringen för filmen och jag är precis lika förvånad och arg som alla andra. Det här har inte godkänts av varken mig eller mitt team”, skriver hon på Twitter och fortsätter:

“Snälla, jag har berättat för filmens producenter vad jag tycker. Jag har lånat ut min röst till ett fantastiskt manus som jag hoppas att ni kommer att se i sin helhet.”

Filmbolaget har efter kritiken nu stoppat marknadsföringen av filmen.

Här kan du se trailern till “Red shoes and the 7 dwarfs”.

https://www.youtube.com/watch?v=hz-0yc2ILJU

Foto: IBL, Twitter

Annons