Hustruns besked om Ozzy Osbournes svåra hälsokamp

Ozzy Osbournes egna ord om uppskjutna turnén och hälsan

Ozzy Osbourne har tvingats ställa in flertalet turnéer och har kämpat med hälsoproblem det senaste året. Nu avslöjar hans hustru Sharon hur det är med stjärnan och ger ett oväntat besked för framtiden.
Komikern Lucas Simonssons otäcka skada efter dramatiska olyckan med elsparkcykeln
Slå på ljud

Rockstjärnan Ozzy Osbournes, 71, fans har flertalet gånger hållit andan och sänt sina varmaste tankar å stjärnans vägnar det senaste året. Orsaken är att Black Sabbath-frontmannen drabbats av flertalet hälsoproblem.

År 2019 startade med att han fördes akut till sjukhus efter att ha åkt på en värstingvariant av influensan. Hans hustru Sharon Osbourne kunde några dagar senare meddela fansen att maken dessutom drabbats av komplikationer, vilket inte underlättade situationen.

Ozzy Osbourne lyckades repa sig, men en olycka kommer sällan ensam. För bara några veckor senare föll han olyckligt i sitt hem i Los Angeles och råkade slita upp en gammal ryggskada.

Ozzys dotter: ”Pappa har haft ett tufft år”

Summan av det hela blev att Ozzy Osbournes planerade världsturné, som bland annat är planerad att komma till Sverige, ställts in och planerats om ett flertal gånger.

Många uppgifter har kommit om att läget är kritiskt för Ozzy, vänner har tidigare sagt att stjärnan lever på ”lånad tid” och att han ska ligga på dödsbädden. Uttalanden som familjen dementerat, så sent som i början av januari rasade Ozzys dotter Kelly Osbourne mot uppgifterna.

”Det är ingen hemlighet att min pappa har haft ett tufft år när det kommer till hans hälsa, men det här skitsnack!”, skrev hon på sociala medier efter att ha läst rubriker om att han ska vara döende.

Tystnaden har dock varit kompakt kring Ozzy Osbournes vardag och kamp med hälsan. Framför allt finns det inte många bilder på honom från det senaste året. Men nu avslöjar hans hustru Sharon vad han haft för sig. I tv-showen The Talk berättar hon om framtiden:

– Många bra saker. Hälsa. Att återförenas med sitt  band och göra vad han älskar, vilket är att turnera och träffa sina fans. Och ja, det finns ny musik och det är fantastiskt, säger Sharon Osbourne.

Ozzy Osbournes nya musik 2019

Enligt henne medverkar alla Ozzys vänner på det nya materialet, och det finns ett speciellt samarbete som säkerligen kan ses som oväntat.

– Han gör en sång med Elton (John, reds.anm). Det är så mycket bra grejer, säger hon.

De två har förvisso varit vänner under många år, men senast de samarbetade var 2011 när de medverkade i den animerade filmen Gnomeo och Julia.

Ozzy Osbourne har tidigare uttalat sig om stödet från Elton under den svåra tiden, vilket har inneburit både telefonsamtal och besök.

– Elton sa till mig att resa mig från soffan och börja promenera, vilket var vad jag behövde, sa han och fortsatte:

– Han hade rätt, Elton är en fin människa. Han har ringt mig genom hela den här tiden.

SENASTE NYTT!