Hon är hemliga låtskrivaren bakom Justin Bieber: "Ingen vet vem jag är"

Hennes låt ”issues” har spelats över 300 miljoner gånger på Spotify. Julia Michaels är låtskrivaren som ligger bakom låtar av världens största artister, men som nu tagit steget att satsa på sin solokarriär. ”Det har varit så mycket nerver” berättar hon för Hänt.se.

Hela världen har hört hennes musik utan att egentligen veta att det är hon. 23-åriga Julia Michaels är låtskrivaren bakom låtsuccéer som ”All in my head” (Fifth Harmony) och Stay (Kygo)). På både Britney Spears och Selena Gomez senaste album ligger hon bakom nästan alla låtar.

Men nyligen tog hon steget ut i sin egen solokarriär och släpper nu sin andra singel, ”Uh Huh”. För Hänt.se berättar hon om känslorna bakom.

– Det är verkligen otroligt att det har tagits emot så bra, jag hade ingen aning om vad jag skulle vänta mig. Det var så mycket nerver men alla har varit så stöttande och peppande!

Hennes första låt Issues fick stort genomslag med över 30 miljoner spelningar på Spotify och har tolkats av stjärnor som Niall Horan. Enligt Julia handlar den mer om relationer medan nya ”Uh Huh” beskriver en känsla.

– Jag är ganska öppen som person. Jag säger det jag vill säga och hoppas att folk tar emot det på rätt sätt, berättar hon.

Men även om Julia är ett av de hetaste namnen just nu inom musikbranschen är hon otroligt ödmjuk där hon sitter framför mig i en rosa stol på skivbolagets kontor.

Jag frågar hur det känns att hon gjort musik åt andra artister som fått så stort genomslag, men få vet att det är hon som ligger bakom.

– Det är skönt. Att veta att jag kan gå och köpa kaffe och ingen vet vem jag är. Ibland kan jag sitta i en taxi och så hummar någon på en låt som jag har skrivit. Det är coolt att ingen vet.

LÄS OCKSÅ: Justin Bieber utreds för misshandel – fångades på film

En av förra årets största låtar var Justin Biebers ”Sorry”. Den har spelats nästan 100 miljoner gånger. Vad många inte vet är att det är Julia som skrivit den.

– När jag skriver till andra så har jag ibland en melodi som jag gjort innan på pianot, eller så hör jag något när jag spelar några ackord. Då sätter jag mig med min medskribent och försöker få ner alla idéer till en berättelse.

När Justin skulle släppa ny platta togs Julia in tillsammans med andra för att under en låtskrivar-session jobba fram nya idéer.  30 minuter senare hade hon skrivit ”Sorry”.

– Sen så skickar vi den till hans management för artisten och om de gillar den så spelar de den för artisten. Gillar artisten låten så tar dem den.

Ändrade de någonting i låten?

– De ändrade lite i produktionen men inte så mycket.

Ångrar du att du gav bort den låten som blev så stor istället för att behålla den för dig själv?

– Nej, jag kan skilja på när det är min berättelse och någon annans.  Och ”Sorry” var inte min historia.

I fortsättningen kommer Julia fortsätta fokusera på sin solokarriär, men låtskrivaryrket kommer alltid finnas kvar.

– Jag skriver musik och det är min grej men jag älskar att köra på egen hand och få kontakt med fans, det ger så mycket mening. Men jag kommer antagligen också fortsätta skriva för andra.

Slå på ljud

SENASTE NYTT!