Hollywoodfrun Caroline Granes annorlunda förlossningsbeslut

Svenska hollywoodfrun Caroline Grane avslöjar att hon ska föda sin son i yogaposition.

Den Svenska Hollywoodfrun Caroline Grane har längtat efter barn i flera år och inom kort är det dags – då hon snart välkomnar en son till världen. I en intervju med Hänt berättar hon om hur hon planerat inför förlossningen.

Den framgångsrika mäklaren Caroline Grane, 41, kommer från Stockholm, men bor sedan flera år tillbaka i New York där hon gjort succékarriär. Hon kallades för ”billion dollar lady” efter att hon sålt bostäder för över en miljard dollar, och blev ett känt ansikte för svenska folket när hon dök upp i TV3:s realityshow Svenska Hollywoodfruar 2015.

Samma år berättade hon för Hänt om sin längtan efter barn och nu, ungefär fyra år senare, har drömmen gått i uppfyllelse – Caroline väntar en son som beräknas komma in början av juni.

När Hänt pratar med Caroline är hon i vecka 38 av sin graviditet. Hon menar att det varit en smärtfri graviditet hittills, men att hon varit mycket tröttare än hon trodde.

– Jag har inte haft några komplikationer. Men även fast man inte har det, vilket man inte inser innan man varit gravid själv, är att man blir extremt trött, säger Caroline och fortsätter:

– Man oroar sig för alla resultaten och man får en otrolig respekt för de som har varit gravida. Att kvinnor är så starka som jobbar full tid och går igenom allt det här, det är extremt imponerande.

Professionell doula som stöd

Förutom att vara en framgångsrik mäklare och tv-profil är Caroline Grane en inbiten yogi och har tagit flera yogacertifikat under åren. Yogan är en stor del av hennes liv och finns även med henne under graviditeten.

– Jag står även nu i vecka 38 upp och ner och i split, berättar Caroline för Hänt.

Yogan kommer också att hjälpa till under själva förlossningen. Caroline har beslutat att hon kommer att föda i en yogaposition på sjukhus.

– Nu ska jag föda i yogaposition, jag ska försöka köra helt naturligt. Jag har ju tre olika yogalicenser själv. Sedan har jag tagit massor babykurser, vilket känns som att det har hjälpt väldigt mycket. Det de gått igenom då, som till exempel yoga för förlossning, det är saker som jag har gjort under de senaste fem åren när jag har tränat yoga, förklarar Caroline.

Hollywoodfrun berättar att hon inte kommer vilja ha några av de starka läkemedel som de använder vid förlossning i USA. En av dessa kan nämligen leda till att känseln i benen försvinner tillfälligt.

– För mig som håller på med yoga och sådant skulle jag tycka att det vore jätteläskigt om jag inte kunde känna mina ben, utan jag går hellre runt. Man kan gå runt så barnet kommer neråt med hjälp av tyngdkraften, säger Caroline.

Som stöd vid förlossningen finns en doula, vilket är vanligt i USA.

– Jag kommer ha med mig en professionell doula. Det är som en person man anställer, som påminner en om att andas. De kan ge en lite massage, de kan trycka på vissa ställen på kroppen, typ höfterna och ryggen medan man har värkar, förklarar Caroline Grane för Hänt.

FOTO: TT, Instagram