Hollywood-regissören anklagas för sexövergrepp – av 38 kvinnor

Ännu en Hollywood-profil anklagas nu för sexövergrepp på kvinnor. Totalt 38 kvinnor hävdar att de blivit utsatta av regissören och manusförfattaren James Toback.

Det började med Harvey Weinstein, 65, – och nu bubblar allt upp till ytan. Kvinna efter kvinna träder fram och berättar att de blivit utsatta för sexövergrepp. Nu anklagas ännu en Hollywood-profil för att ha förgripit sig på kvinnor. Den här gången handlar det om regissören och manusförfattaren James Toback, 72.

Totalt 38 kvinnor hävdar att de blivit utsatta för James. Enligt uppgifter ska han ha stött på kvinnor med repliker som ”Mitt namn är James Toback. Jag är en filmregissör. Har du någonsin sett ”Black and white” eller ”Two girls and a guy?”, skriver Los Angeles Times. På hotellrum eller i lägenheter har han därefter haft privata scentester, som snart övergått i sexuella anspelningar. Flera av kvinnorna uppger att han gned sig mot dem, onanerade inför dem eller bad dem ha sex med honom.

En av alla som uttalat sig är skådespelaren Starr Rinaldi som kom i kontakt med James Toback för 15 år sedan.

– Han ville alltid att jag skulle provläsa för honom på ett hotell eller i hans lägenhet. Han kunde fråga hur viktig konsten var för mig. Det hemska är att vad man än valde, om låg med honom eller lämnade honom, var man förstörd. Man hade blivit utnyttjad, berättar Starr Rinaldi.

Men Starr Rinaldi är inte ensam. En annan skådis som har råkat ut för James Toback är Adrienne LaValley.

– Jag kände mig som en protistuerad, säger hon och förklarar att han onanerade framför henne 2008, och att han fick det att låta som att privata scentesterna var vanligt inom branschen.

James själv förnekar att allt detta ska ha hänt, och han påstår att det för honom är ”biologiskt omöjligt” att göra det som kvinnorna hävdar att han har gjort eftersom att han har diabetes och hjärtproblem.

LÄS OCKSÅ: Kändisarnas attack mot Ben Affleck – efter tweeten om Weinstein

LÄS OCKSÅ: Bakgrunden till #MeToo – därför berättar svenska kvinnor om sexövergrepp

Foto: IBL

SENASTE NYTT!