Heidi Klums storbråk med ex-maken Seal – slåss för sina barn

Heidi Klum Seal

Modellen och programledaren Heidi Klum har hamnat i en infekterad konflikt med tidigare partnern, sångaren Seal. Det är nu gått så långt att hon tagit saken till rätten.
Kungen om avståndet till barnbarnen - egna orden
Slå på ljud

Den tyska supermodellen Heidi Klum, 47, och den brittiske artisten Seal, 57, började träffas i början av 2004 och blev snabbt ett omtalat par. Klum hade då precis brutit upp med italienske Formel 1-ledare Flavio Briatore, 70, precis efter att hon gått ut och berättat om sin graviditet.

Heidi Klum födde senare dottern Helene. Hon har senare sagt att Briatore inte har något att göra med dottern, utan att det är Seal som är hennes pappa – om än inte biologiskt. Han kom senare att adoptera henne.

Bråket går till rätten

Samma år som artisten och modellen började dejtade friade Seal till flickvännen. Frieriet skedde i en typ av igloo på en glaciär. Året därpå, 2005, gifte de sig på en strand i Mexiko. Paret separerade 2012.

Förutom Helene, som i dag är 16 år, har de tre andra barn tillsammans: Henry, 14, Johan, 13 och Lou, 10. Det är dem som bråket handlar om.

Heidi vill nämligen ta med sin barnen till hemlandet Tyskland där hon måste befinna sig för att jobba med nästa säsong av Next top model. Det här ska inte gillas av barnens pappa som motsätter sig resan, enligt tidningen Daily mail.

Han ska bland annat vara orolig för den pågående coronapandemin, och tycker alltså inte att barnen ska åka ut och resa just nu. Heidi Klum menar å sitt håll att hon måste vara i Tyskland och att det här inte handlar om en nöjesresa.

Hon ska nu ha tagit saken till rätten.

”Jag är väl medveten om alla nödvändiga försiktighetsåtgärder gällande covid-19 och skulle aldrig utsätta våra barn för någon risk – jag har vidtagit alla åtgärder för Tyskland på samma sätt som jag skulle göra i USA”, ska Klum ha uppgivit i sin ansökan, enligt Daily mail.

Då avgörs familjens framtid

Inspelningar kommer ta några månader, vilket kanske är anledningen till Seal är tveksamt inställd till det hela. Andra uppgifter gör gällande att artisten är orolig att exfrun ska ta med sig barnen till Tyskland för att bosätta sig där permanent.

Helene ska enligt den tidigare nämnda tidningen också ha uttalat sig i rätten, och framfört en önskan om att få resa till Tyskland.

”Min mamma behöver filma i Tyskland i några månader och mina syskon och jag vill följa med”, ska hon ha uppgivit.

Tidningen skriver att frågan kommer att tas upp i Los Angeles den 28 augusti i år. Det återstår alltså att se vem som vinner dragkampen om barnen.

Bild: TT

FRÅN FÖRSTASIDAN