LÄS MER:MadonnaBritney SpearsTaylor SwiftKardashiansVictoria Beckham

Madonnas nya musikvideo möts av kritik: ”Djupt illa berörd”

28 jun, 2019 
AvAndreas Kristensson
Madonnas nya video God control
Madonnas nya musikvideo God control skapar raseri bland människor som var överlevde terrordådet på nattklubben Pulse i Florida för tre år sedan.
Annons
Elle Fanning svimmade efter klädmissen – kritiseras av fansenBrand logo
Elle Fanning svimmade efter klädmissen – kritiseras av fansen

Artisten Madonna Louise Ciccone, 60, kom ut med sin nya musikvideo God control på Youtube under onsdagen och reaktionerna lät sig inte väntas. En kvinna som överlevde den hemska skjutningen på nattklubben Pulse Nightclub 2016, var Patience Carter och hon upplever att scenerna i musikvideon är för grova.

”Jag kunde inte ens titta vidare efter 45 sekunder. Madonna, det finns så många kreativa val du kunde ha gjort för att uppmärksamma vapenlagar. Offren för dess masskjutningar ska alltid beaktas. Jag uppskattar försöket, men jag är djupt illa berörd”, skriver Patience Carter på Twitter.

Madonna agerar offer i videon, där platsen ska föreställa en skjutning på en nattklubb i Orlando. När videon startar varnas känsliga tittare på grund av att innehållet kan upplevas som stötande. Men meningen därefter förklarar också att sådana typer av händelser sker varje dag.

Få vårt nyhetsbrev – helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy..

”Berättelsen du snart kommer få se är väldigt stötande och visar bilder på vapenvåld, men det händer varje dag”, står det skrivet på musikvideons intro.

Annons

Madonnas egna ord om kritiserade musikvideon

Kommentarerna från scenerna var dock inte bara positiva utan en hel del människor undrar nu om det verkligen var nödvändigt gjort av Madonna.

”Uppskattar budskapet, men snälla kom i håg att det är människor du använder som rekvisita”, skriver överlevaren Brandon Wolf på Twitter.

Idén bakom videon var att uppmärksamma våldet som händer varje dag i USA, mycket på grund av landets vapenlagar. Madonna uppmuntrar därför till att reglera lagarna så att färre vapen hamnar i fel människors händer.

På Instagram skriver Madonna bland annat att människor måste ta ett solidariskt ansvar för att tillsammans sätta stopp för de avskydda händelser som sker med hjälp av vapen varje dag.

”Det är dags att vakna. Vapenvåld har stor effekt på barn, unga och det marginaliseras i vårt samhälle”, skriver hon på sin Instagram.

FOTO: Aurore Marechal/TT, Youtube

Annons