Glee-stjärnan Naya Rivera befaras död

Naya Rivera, känd från tv-serien Glee, befaras vara död.
Efter en båttur fann man skådespelarens 4-årige son, ensam.


Skådespelaren Naya Rivera, 33, försvann i onsdags, rapporterar flera amerikanska nyhetssajter.

Enligt polisen befarar man att hon ska ha drunknat efter att ha varit ute på en båttur tillsammans med sin fyra år gamla son på Lake Piru i Kalifornien.

En annan person ska ha upptäckt Riveras båt, som hon hyrt, på eftermiddagen. Men när de gick ombord fann de bara sonen Josey, som ska ha haft flytväst på sig.

Vad som exakt hänt är i dagsläget oklart. Men enligt uppgift ska sonen ha berättat att de två gett sig ut för att simma, men att Rivera aldrig kommit tillbaka upp på båten.

Sista inlägget i sociala medier

Hennes senaste inlägg på twitter är en bild på Naya tillsammans med sonen.

”Bara vi två”, skriver hon till den.

Polisen säger att pojken ska vara i säkerhet, men sökandet efter hans mamma fortsätter.

Genombrottet i Glee

Naya Rivera slog igenom stort efter att ha landat rollen som den frispråkiga och kaxiga cheerleadern Santana Lopez i tv-serien Glee. I sex säsonger, 2009 till 2015, syntes hon i den populära och hyllade serien.

Riveras karriär började dock långt innan. Redan som fyraåring medverkade hon i The Royal family. Hon har även gjort gästinhopp i serier som The Fresh prince of Bel-Air och Baywatch.

De senaste åren har hon haft en av rollerna i dramaserien Step up: High water.

Naya Rivera gifte sig 2014 med skådespelaren Ryan Dorsey, 36. Året därpå fick de sonen Josey Hollins. Äktenskapet höll i fyra år innan paret valde att gå skilda vägar.

Tragedierna efter serien

Glee blev startskottet för flera unga stjärnors karriärer. Men de tragiska nyheterna har förföljt serien.

Corey Monteith, som spelade en av huvudrollerna, Finn Hudson, hittades död i ett hotellrum 2013. Polisen kunde senare fastslå att han dött av en överdos. Monteith sörjdes av sina kollegor, vilket även blev märkbart i serien då manusförfattarna valde att, i stället för att ersätta honom, låta hans karaktär somna in.

Och ´bara år efter att programmet slutat att sändas avslöjades det att Mark Salling, som spelade Noah Puckerman, gripits för barnpornografibrott. En tidigare flickvän ska ha larmat polisen om att det fanns tiotusentals bilder på övergrepp mot barn i Sallings dator

Salling åtalades och förväntades få ett straff på fyra till sju år. Men endast en månad innan domen skulle delas ut kom beskedet att Salling, som då var 31 år gammal, var död.

Polisen misstänkte inget brott och utgick i stället från att Salling tagit sitt eget liv.

FOTO: TT