Artikeln innehåller reklamlänkar

Game of thrones-stjärnans ord om olyckan: "Sekunder från döden"

Kit Harington dog nästan som barn

Kit Harington har lurat döden många gånger i skepnad av Jon Snow i succé-serien Game of Thrones. Nu avslöjar Kit att han själv varit sekunder från att dö.

För Game of thrones-fans kommer det inte som någon överraskning att 31-åriga Kit Haringtons karaktär Jon Snow kan lura döden – på mer än ett sätt. Men nu avslöjar Kit Harington att han själv undkommit döden med endast sekunder till godo.

– En gång drunknade jag nästan i en swimmingpool. När jag var fyra. Jag var sekunder från döden, tydligen, säger Kit Harington i en intervju i Sunday Times.

Annons: Här är årets mest omtalade hårborste – så ger den dig platt hår på bara någon minut! (länk till Aller media shop)

Game of thrones-skådisen vill inte utveckla vad som hände efter den dramatiska olyckan, men det är uppenbart att han klarade livhanken.

Efter många år som tv-skådespelare återvänder nu Kit Harington till teaterscenen – något han ser fram emot.

– Jag har just arbetat med tv i nio år. Det finns alltid något lockande i att spela teater för mig. Det kommer aldrig att sluta vara så, säger Kit Harington.

Han berättar att han är mycket nära sin bror, men att de två bråkade väldigt mycket när de var små. Nu kommer Kit Harington att spela i pjäsen True West som tar upp teman som syskonrivalitet. Det ger honom möjlighet att plocka fram den tidigare relationen med sin bror.

– Min äldre bror kommer att tycka att den här pjäsen är jätterolig, för att brukade spöa upp mig, säger Kit Harington.

Han fortsätter:

– Vi är väldigt, väldigt nära, men vi slogs när vi var yngre. Det är något i den här pjäsen som tilltalar den sidan i min och min brors relation, då för länge sedan. Vi tävlade alltid mot varandra. Jag ska inte berätta vad min bror brukade göra mot mig, för det var hemskt …

Kit Harington berättar också att hans bror till viss del ligger bakom hans skådespelartalang. Kit lärde sig tidigt att låtsas gråta på ett trovärdigt sätt för att få sin bror att hamna i trubbel.

Trots att det funnits bråk och konkurrens bröderna emellan så finns det idag mycket lika mycket kärlek. Och deras barndom har också gett dem båda kärleken till teatern.

Johnny och jag sa över lunch att vi alltid fick följa med på teater när vi var små. Som engelsk skådespelare är det här verkligen något jag lärt mig, den här kärleken, säger Kit Harington.

Missa inte de största snackisarna i nöjesvärlden just nu:

LÄS OCKSÅ: Här är första glimtarna från säsong 8 av Game of Thrones

LÄS OCKSÅ: Varm och färgglad – så överlever du hösten

FOTO: IBL

SENASTE NYTT!