Efter Fleetwood mac-Christine McVies bortgång – dödsorsaken fastställd

Christine McVie.

Christine McVie var sångerska och keyboardist i ikoniska bandet Fleetwood mac.
Men i slutet på förra året gick artisten bort.
Nu, drygt ett halvår senare, är dödsorsaken fastställd.

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Folkkära kändisar som lämnat oss 2022
0:33

Efter reklamen: Folkkära kändisar som lämnat oss 2022

(0:33)

Slå på ljud

I november förra året chockades världen av nyheten om att Fleetwood macs Christine McVie, hade tagit sitt sista andetag. Hon blev 79 år gammal.

Hon var i sällskap med sin familj. Vi vill vänligt be er att respektera familjens integritet i denna extremt smärtsamma stund”, uppgav familjen.

Fleetwood mac grundades 1967, och tre år senare blev Christine officiellt en av medlemmarna i bandet. Christine var inte bara sångerska och keyboardist utan även en begåvad låtskrivare. Hon låg nämligen bakom låtar som Dont stop, Everywhere och Little lies.

Christine McVies dödsorsak fastställd

Vid tiden av hennes död, sades det att hon somnade in efter en kort tids sjukdom. Men nu har den verkliga orsaken fastställts. Enligt tidningen The blast, står det i sångerska dödscertifikat att hon hade diagnostiserats med "metastaserande malignitet av okänt primärt ursprung", vilket innebär att cancer hade spridit sig till hennes kropp utan att tidigare upptäckas.

Men cancer var inte den primära dödsorsaken. McVie drabbades nämligen av en "ischemisk stroke" som till slut orsakade hennes död. Cancern är listad som en sekundär orsak till musikerns bortgång.

Familjens ord efter bortgången

Vid tiden av hennes bortgång delade familjen ett öppenhjärtligt inlägg på Instagram.

”På Christine Mc Vie's familjs vägnar, det är med ett tungt hjärta som vi kan informera er om att Christine har dött. Hon gick bort fridfullt på sjukhus i morse, onsdag den 30 november 2022, efter en kort tids sjukdom. Hon var i sällskap av hennes familj.”, skriver familjen och fortsätter:

”Vi vill vänligt be er att respektera familjens integritet i denna extremt smärtsamma stund, och vi vill gärna att alla har Christine i sina hjärtan och kommer ihåg henne som den fantastiska människan hon var, och den musiken som var älskad universiellt.”

”Vila i frid Christine Mc Vie.”

FOTO: STEVEN FERDMAN/TT

FRÅN FÖRSTASIDAN