Familjens ord efter tv-kockens död – talar ut om dödsorsaken

Gary Rhodes dödsorsak är nu fastställd.

Den kända tv-kocken Gary Rhodes gick hastigt bort i förra veckan.
Nu berättar familjen vad dödsorsaken var.

Tv-kocken Gary Rhodes gick bort hastigt i förra veckan. Han var bland annat känd från tv-serierna Masterchef, Masterchef USA och Hell’s kitchen. Tv-profilen somnade in i Dubai, där han bott de senaste åren, under tisdagskvällen.

”Gary gick bort igår kväll, 59 år gammal, med sin älskade hustru Jennie vid sin sida”, skrev familjen i ett uttalande i förra veckan.

Han har varit programledare för både den brittiska och den amerikanska versionen av den populära matlagningstävlingen Masterchef. Fram till sin död drev Gary Rhodes två restauranger, en på hotellet Grosvenor house och en på Royal Meridien, båda i samma hotellkedja i Dubai. Utöver det har han blivit en folkkär profil genom att medverka i bland annat BBC:s Strictly come dancing 2008.

Nu är tv-kockens dödsorsak fastställd, det rapporterar London Evening Standard. Gary Rhodes ska ha drabbats av en blödning under skallbenet. Familjen ska ha valt att berätta orsaken i media för att ”slippa onödiga och dumma spekulationer”.

Kollapsade efter en middag med sin fru

Tv-kocken kollapsade i sitt hem i Dubai efter att ha drabbats av blödningen under skallbenet som även kallas subduralblödning. Enligt 1177 är en subduralblödning en blödning mellan hjärnan och skallbenet och något man kan drabbas av efter ett slag mot huvudet eller i samband med annan hjärnskada.

London Evening Standard skriver att hans familj förklarar händelsen i sitt uttalande:

”För att slippa onödiga och dumma spekulationer kring vår älskade Gary Rhodes bortgång, har vi i Rhodes familj valt att bekräfta att han efter en bra dag med fotografering med Rock Syster Media för ITV i Dubai återvände hem för att i glatt humör ha en fridfull kväll med sin fru Jennie”, skriver de och fortsätter:

”Efter middagen kollapsade Gary i deras hem och han fick åka omedelbart till sjukhuset. Tyvärr gick han bort under en subduralblödning. Just nu har vi inga fler detaljer att berätta om och familjen ber återigen om respekt kring denna tragiska förlust.”

FOTO: News Licensing/MEGA, Georgie Gillard/TT

SENASTE NYTT!