Artikeln innehåller reklamlänkar

Experten avslöjar sanningen: Johnny Cash dog av brustet hjärta

Nu är det bevisat att man kan dö av brustet hjärta. Johnny Cash orkade inte leva längre när hustrun June försvann. Fyra månader senare gick han vidare.

När musikern Johnny Cash gick bort, 2003, vid en ålder av 71 och i sviterna av en diabetes sörjde en hel värld. Han var en av de största inom countrygenren och var även som en framgångsrik skådis.

Privat levde artisten sedan 35 år med hustrun June, men när hon gick bort, bara fyra månader före honom gav den store artisten helt enkelt bara upp. Och att dö av brustet hjärta fick en helt ny innebörd.

– Även om det låter helt omöjligt finns det ett tillstånd som kallas “brustet hjärta syndromet”. Egentligen är det när man får en smärta i området kring hjärta och bröst på grund av stesshormoner men det kan utlösas av en stor sorg, som att förlora någon man står nära. Det är mycket möjligt att han dog av brustet hjärta, berättar läkaren Dr Hunter, enligt Radaronline.

Annons:
Här är ett av sommarens mest romantiska kärleksarmband (länk till Aller media shop)

 

Och även författaren Steve Turner som skrivit Johnnys biografi  vittnar om kärleken till June.

– Man kunde inte säga Johnny utan att säga June och tvärtom. De var alltid tillsamans.

Även en annan nära vän sedan länge berättar om känslorna musikern hade sedan June försvann.

– Hans tillstånd efter att hon dog var nästan profestiskt. Han sa “smärtan är mer än vad jag kommer att kunna stå ut med, berättar Johnny Western.

Johnny var på väg att följa countryikonen Hank Williams i spåren mot en tidig död när han mötte June Carter och gifte sig med henne. Men när hon dog i början av 2003 hade hon varit gift med Johnny Cash sedan 1968, ett äktenskap som dels räddade honom från drogerna och dels gjorde honom till en religiös man, på gränsen till fundamentalist.

Uppenbarligen var hon hans stora kärlek.

Artisten Johnny Cash dog 2003 och var en hyllad countrysånagre, gift med June

Johnny Cash här i brun kavak antogs dö av brustet hjärta

Artisten Johnny Cash här med hustrun June Carter Cash som dog bara fyra månder före honom

LÄS OCKSÅ: Han har skrivit världens vackraste kärleksbrev – läs så förstår du varför

LÄS OCKSÅ: Bert-Åke Varg om sorgen

Foto: IBL

 

SENASTE NYTT!