Elsa Hosk försvarar bilden med dottern Tuulikki

Elsa Hosk

Elsa Hosks bilder på 7 månader gamla dottern har väckt starka reaktioner. Nu slår modellen tillbaka.
Victoria Silvstedt om relationen till Melania Trump: "Rumskompis"
Slå på ljud

Svenska supermodellen Elsa Hosk, 32, och pojkvännen Tom Daly fick sitt första barn i våras, en dotter som fått namnet Tuulikki. Nu väcker Elsas foton på flickan reaktioner. På Instagram har modellen delat med sig av avklädda bilder där hon poserar med sin ögonsten – utan en tråd på kroppen.

– Låt mig berätta om staden där jag blev kär i din pappa…, skriver hon.

Att varken dotter eller mamma har några kläder på sig på bilderna har väckt enorm kritik i kommentarsfältet. Det har gått så långt att svenskan till och med har blivit anmäld för opassande innehåll. På sin Instagram-story har Elsa delat en kommentar från en följare.

”Rapporterade det här för bebisens och din egen säkerhet. Du vet väl att du kan hamna i allvarligt trubbel för att publicera barnpornografi? Jag vet att du är en ny mamma men det här är grundläggande kunskap”, står det i kommentaren. I

Elsa Hosks svar på tal

Nu rasar Elsa och nu ger hon svar på tal:

– Om någon sjuk person på internet tror det är porr är det den personens problem och inte mitt. Jag vägrar att leva mitt liv i rädsla för sjuka människor på internet. Supermodellen menar att nakenhet är både naturligt och vackert och att det skapar anknytning mellan mor och dotter.

– När jag växte upp i Sverige var jag naken HELA tiden, på stränder, hemma, offentligt... Det är var så naturligt för oss och vi fick aldrig lära oss att dölja våra kroppar i rädsla för vad främlingar skulle tycka, skriver hon och tillägger:

– Jag tror att det gav mig en väldigt hälsosam relation till nakenhet och till min egen kropp. Jag har aldrig tyckt det har varit konstigt att vara naken. Om du tycker att bilderna är porr eller en ”thirst trap” är det du som ska skämmas, inte jag.

Elsa Hosk har raderat bilden från Instagram

Men kritiken blev för mycket och nu har Elsa valt att radera bilderna.

– Ärligt talat fick jag nog av alla internettroll som kallade mig en dålig mamma, förövare och skrev att mitt barn borde bli omhändertaget, skriver hon.

FOTO: TT/INSTAGRAM

FRÅN FÖRSTASIDAN