Efter succén – därför är Kit Harington inlagd på behandlingshem

Game of thrones stjärnan inlagd på rehab

Han är känd världen över som Jon Snow i Game of thrones. Skådespelaren bakom heter Kit Harington och har kämpat med uppmärksamheten kring serien i flera år. Nu efter succén avslöjar en representant för skådespelaren att han lagts in på behandlingshem.

Enligt The New York Times såg mer än 30 miljoner människor i genomsnitt varje avsnitt av HBO-serien Game of thrones säsong sju år 2017. Det sista avsnittet som kom i maj lockade ett rekord på 19,3 miljoner tittare – bara i USA.

Nu är inspelningarna av serien över och för skådespelarna är ett nioårigt äventyr till ända. På kort tid har de blivit världsstjärnor, en av dessa är Kit Harington, 32, som spelade karaktären Jon Snow. Han är en av de skådespelare som varit med i seriens alla åtta säsonger och som var ett relativt okänt namn för de flesta innan Game of thrones.

Som den inbitna GoT-skådisen han hunnit bli, ska han ha gråtit när han läste manuset för sista säsongen.

Förutom att göra en raketkarriär som skådespelare blev 32-åringen kär i motskådespelerskan Rose Leslie, 32. Paret förlovade sig och ett år senare gifte de sig i Aberdeenshire, Storbritannien. Kit är känd för att skydda sin integritet och pratar därav inte så mycket om sitt privatliv, vilket inkluderar kärleksförhållandet.

”Fullständigt skrämmande”

Kit har erkänt att han haft lite svårt för all uppmärksamheten som en berömd skådespelare.

– Det fanns tider när jag jag var ett rövhål, självisk och för självcentrerad. Men jag är omgiven av människor som satte mig på plats och lät mig höra sanningen, sa Kit till danska BT i april.

Han berättade att han varit tvungen att gå till psykolog för att klara av att tackla sina problem och erkände också att säsong fem och sex hade varit en stor ansträngning för honom. Kit förklarade det som ”fullständigt skrämmande” att vara en av huvudpersonerna i en av världens mest populära tv-serier.

– Det var inte bra för mig. Jag kände att jag var tvungen att läcka att jag var världens lyckligaste person, men jag var verkligen väldigt utsatt. Jag började i terapi. Jag var orolig över om jag överhuvudtaget var en skådespelare som kunde skådespela, berättade Kit i april.

I ett nytt uttalade till Reuters säger en representant till Kit Harington att skådespelaren genomgår en behandling efter Game of thrones slut.

– Kit har beslutat att utnyttja pausen i sitt schema som ett tillfälle att tillbringa tid på ett behandlingshem för att jobba med några privata problem, säger representanten till den brittiska skådespelaren.

Rose är ett stort stöd

Uttalandet gav inga detaljer om Kits besvär, men Page six skriver att Kit slogs ned hårt vid slutet av serien och behandlades för stress, utmattning och alkoholintag.

Enligt uppgifter ska den brittiska skådespelaren ha checkat in på en lyxklinik i Connecticut, USA flera veckor innan Game of thrones slutade den 19 maj i år.

Kit ska ha genomgått psykologisk coachning, mindfulness och kognitiv beteendeterapi för att motverka stress och sina negativa känslor, till en kostnad av 120 000 amerikanska dollar i månaden.

– Han insåg, att det var det – det här är slutet. Det var något som de alla hade jobbat så hårt för i så många år. Han tänkte att: vad händer härnäst?, säger en vän till Kit till Page six.

Hustrun Rose ger sin make fullt stöd under denna tuffa tiden.

– Hans fru Rose är ett stort stöd. Alla runtom honom vill verkligen att han ska få vila. Just nu behöver han bara lugn och ro, säger källan.

FOTO: TT

SENASTE NYTT!