Artikeln innehåller reklamlänkar

Efter 14 år: Hon ersätter Heidi Klum i Project runway

Karlie Kloss ersätter Heidi Klum som programledare i Project Runway, efter 14 år i serien.

Efter 14 år i mode-serien Project runway kliver programledaren Heidi Klum åt sidan. Istället är det hennes modellkollega Karlie Kloss som axlar rollen som ny programledare.

”One day you’re in. The next day you’re out” är ett känt Heidi Klum-citat från Project runway, där amerikanska designers tävlar i mode. Denna gång gäller det dock henne. Heidi Klum, 45, slutar som programledare och exekutiv producent för serien och ersätts av Victorias secret-modellen Karlie Kloss, 26.

– Jag som växte upp med Project runway kan inte vara mer glad att leda och producera en serie som förser en plattform till aspirerande amerikanska designers medan de jagar kreativa och entreprenörsdrömmar säger Karlie Kloss i ett pressuttalande enligt tidningen People.

Annons: Köp utvalda rosa favoriter i vår shop – stöd Bröstcancerförbundet! (länk till Aller media shop)

Samtidigt är det klart att vinnaren av den fjärde säsongen av Project runway, Christian Siriano, 32, kommer att ta över Tim Gunns roll som mentor för de tävlande. 65-åriga Tim Gunn har också varit med i samtliga säsonger, precis som Heidi Klum. I juryn kommer amerikanska Elles chefredaktör Nina Garcia, 53, sitta, precis som vanligt, men tillsammans med nykomlingarna, designern Brandon Maxwell, 32, och tidigare chefredaktören för Teen Vogue, Elaine Welterorth, 31.

– Jag är så glad att arbeta tillsammans med en oerhört begåvad grupp av modeinnovatörer, Brandon Maxwell, Elaine Welteroth, Nina Garcia och Christian Siriano. Att inspirera, stödja och hjälpa till att guida dessa designers när de kommer underfund med deras visioner och bygger eviga varumärken och företag, fortsätter Karlie Kloss.

Heidi Klum tackade för sig efter 14 år i tv-programmet i september. Då avslöjade hon att hon och Tim Gunn kommer att fortsätta arbeta ihop tillsammans med företaget Amazon.

– Efter 16 fantastiska säsonger säger jag ”auf wiedersehen” till Project runway, en serie som jag var hedrad att leda och hjälpa till att utforma. Jag är otroligt stolt över serien, och den kommer alltid ha en speciell plats i mitt hjärta. Jag är uppskattar verkligen de dedikerade fansen och framförallt är jag tacksam för att vi kunde lägga fokus på kreativitet och hjälpa till att lansera så många begåvade designers, sa Heidi Klum i september.

Missa inte de största snackisarna i nöjesvärlden just nu:

LÄS OCKSÅ: Chockbeskedet: Heidi Klums unga Tokio Hotel-kärlek gift med annan

LÄS OCKSÅ: Här nakenmyser Heidi Klum med unga Tokio Hotel-medlemmen

FOTO: IBL

FRÅN FÖRSTASIDAN