TRENDAR JUST NU!MadonnaCéline DionVictoria BeckhamBritney SpearsHoney Boo Boo

Dolly Parton tänkte ta sitt liv – räddades av sin lilla hund

08 maj, 2017 
AvLinda-Marie Nilsson
Countrystjärnan Dolly Parton var otrogen mot sin make. I sorgen över sitt svek tänkte sångerskan ta sitt eget liv, men räddades i sista sekund av sin lilla hund. ”Jag tog upp pistolen, höll den i handen och tittade på den ett ögonblick", skriver hon i sin självbiografi.
Annons

Dolly Parton, 71, har haft en lång och framgångsrik karriär bakom sig. Artisten har ständigt varit aktuell och legat bakom oförglömliga klassiker som ”9 to 5” och ”Jolene”. Men bakom kulisserna har livet inte varit en dans på rosor för countrystjärnan. I sin självbiografi ”Dolly on Dolly” väljer artisten nu att avslöja en av sina mörkaste hemligheter.

Dolly Parton har varit gift med maken Carl Dean, 74, i över femtio år, sedan de växlade ringar den 30 maj 1966. Men vid ett tillfälle i början av 1980-talet gjorde stjärnan ett minst sagt svidande snedsteg och var otrogen mot sin make. Men älskaren lämnade Dolly, som blev deprimerad och ångrade vad hon hade gjort. Vid ett tillfälle blev sorgen också så stor att countrystjärnan övervägde att ta sitt liv.

Få vårt nyhetsbrev – helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy..

”Jag satt på övervåningen i mitt sovrum en eftermiddag då jag såg min pistol som jag har mot inbrottstjuvar ligga i lådan bredvid sängen. Jag tittade på den en lång stund”, skriver hon i boken.

Annons

Men Dolly Parton stoppades i sista sekund. Plötsligt kom nämligen hennes lilla hund, Popeye, uppför trappan och ljudet av vovvens tassar fick stjärnan att lägga tillbaka vapnet.

”Jag tog upp pistolen, höll den i handen och tittade på den ett ögonblick, sedan kom vår lille hund Popyey springande uppför trappan. Ljudet av hans tassar kastade mig tillbaka till verkligheten och jag stannade upp. jag la ner pistolen. Efter det så bad jag en bön. På något vis tänker jag att Popeye var ett sändebud från Gud”, skriver hon och fortsätter:

”Jag tror inte att jag hade vågat genomföra självmordet, men jag är inte säker.”

Förutom ett brustet hjärta, var det också andra faktorer som låg bakom Dolly Partons depression i början av 1980-talet. Stjärnan hade gått upp mer än 20 kilo i vikt på grund av hetsätning och drabbades också av inre blödningar. Samtidigt mordhotades hon och tvingades av säkerhetsskäl att ställa in hela sin turné.

Dessutom mådde hon dåligt efter att ha jobbat med långfilmen ”Det bästa lilla horhuset i Texas” tillsammans med Burt Reynolds, 81, som hon påstods ha haft en sexuell affär med.

”Den filmen var en mardröm”, skriver hon i boken.

Foto: IBL (Hunden på bilden är inte Dolly Partons vovve.)

Annons