Dödsorsaken fastställd – Idol-profilen blev bara 41 år

Darius Campbell Danesh

Mark Campbell/REX
Det var nyligen som musikalartisten och tidigare Idol-deltagaren Darius Campbell Danesh gick bort.
Men nu kommer ett nytt avslöjande gällande hans död – nämligen dödsorsaken.
Läs mer här!
Hollywoodfruns nära relation till realityprofilen avslöjad
0:37

Efter reklamen: Hollywoodfruns nära relation till realityprofilen avslöjad

(0:37)

Slå på ljud

Det var i somras som vi nåddes av det tragiska beskedet att Darius Campbell Danesh, 41, hade hittats död i sitt hem i Minnesota, något som bland annat The Guardian rapporterade om.

Den unga talangen var en skotsk sångare, låtskrivare, musiker, skådespelare och filmproducent.

Familjens uttalande efter Idol-profilens bortgång

Artisten slog igenom redan 2011 när han var med i tv-programmet Popstars och han deltog senare i brittiska Idol-upplagan där han gjorde stor succé. Sedan dess har vi sett honom i både musikaler till olika filmer.

Efter det tragiska beskedet sörjde nära och kära artistens död och Darius familj uttalade sig om bortgången. Där de bekräftade att polisen inte hade hittat några tecken på brott eller misstänkta omständigheter.

”Vi ber er att vänligen respektera våra önskemål om privatliv vid denna tidpunkt medan vi sörjer den tragiska förlusten av vår son och bror”, skriver familjen i uttalandet.

Anna Anka ryter ifrån mot gruppen: ”Ni vill…”

Se klippet här!

Nya avslöjandet om dödsfallet – obduktionsresultatet visar

Men nu kommer ett nytt avslöjande om Darius – nämligen dödsorsaken. Enligt uppgifter ska den unga artisten ha dött av "inandning av kloretan". Obduktionsresultatet visade på "toxiska effekter av kloretan" och "kvävning" som ledde till hans plötsliga död. Det rapporterar ITV.

Dödsfallet bedömdes som en olycka av rättsläkaren. Kloretan, ofta kallad etylklorid, används som bedövningsmedel för mindre operationer. Det används också i andra läkemedel, plaster och olika färgämnen. Bortsett från dess medicinska syften har det använts som en rekreationsdrog som orsakar förvirring och yrsel, enligt PubChem.

FOTO: Mark Kampbell/TT

FRÅN FÖRSTASIDAN