TRENDAR JUST NU!MadonnaCéline DionVictoria BeckhamBritney SpearsHoney Boo Boo

Denzel Washington berättar: "Kvinnorna i mitt liv bestämmer"

15 okt, 2016 
Linnéa Geijer
På vita duken spelar han ofta tuffa och ibland kallblodiga karaktärer. I verkligheten är Denzel Washington en riktig mjukis.
Annons

Vi är vana att se bioaktuelle “The magnificent seven”-skådisen som actionhjälte men hemma är det rollen som toffelhjälte Denzel Washington, 61, spelar.

– Kvinnorna i mitt liv bestämmer. Det glädjer både min fru och min mamma. Jag är bara glad över att jag får spela i deras lag, berättar han med ett leende för danska Her&Nu.

Mamma Lennis och kärleken Paulette var med när Denzel vann en Oscar 1990.

Speciellt 91-åriga modern Lennis råd har Denzel alltid värderat högt.

– Jag har alltid lyssnat på henne, hon har alltid sagt att man ska leva enkelt. Så ju äldre jag blir, desto mer försöker jag förenkla mitt liv.

Hon har även lärt sin son vikten av att prioritera rätt och att förbli positiv.

– Det är spilld energi att vara negativ. Folk som är negativa ska man hålla sig borta från, i stället ska man fokusera på att göra det mesta man kan av livet.

En glad Denzel på röda mattan.

Denzel fortsätter:

– När jag fyllde 60 tittade jag mig själv i spegeln och sa “Nu är det ingen repetition längre. Vad vill du göra med resten av ditt liv“?

Annons

Han hoppas efterlämna mer än en Oscarbelönad karriär:

– Om jag ska bli ihågkommen för något vill jag att det ska vara att jag försökt leva ett bra liv. Att jag varit en bra vän och en bra pappa, och att jag arbetade hårt.

Familjen är viktig för Denzel. Hustrun Pauletta, 66, träffade han 1977 och i år firar paret 33 år som gifta.

– Min fru är min bästa vän, någon som jag litar fullt på. Och hon har gjort ett fantastiskt jobb i uppfostran av våra barn, berättar han.

Denzel och Pauletta med yngste sonen Malcolm.

Paret har tillsammans barnen John, 32, Katia, 28, och tvillingarna Malcolm och Olivia, 25. Och medan Denzel själv inte har någon makt över sin fru, medger han att för barnen är historien en annan. Speciellt Malcolm har sin mamma lindad runt lillfingret.

– Jag kan se makten han har över henne, vad han än har gjort så behöver han bara lägga armen om henne så smälter hon som smör. Jag önskar jag också kunde göra så, skrattar han.

Foto: IBL

Få vårt nyhetsbrev – helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy..
Annons