LÄS MER:MadonnaVictoria BeckhamBritney SpearsTaylor SwiftKardashiansVictoria Beckham

Demi Lovatos kollaps i direktsändningen av Grammy-galan

27 jan, 2020 
AvLovisa Ström
Demi Lovatos kollaps i direktsändning– tvingades avbryta Grammy-framträdandet
Musikbranschens mest prestigefyllda gala Grammy Awards har ägt rum.
Demi Lovato skulle göra sitt första uppträdande efter sin överdos, men tvingades avbryta.
– Hur kunde ingen se att jag behövde hjälp?, frågar hon nu.
Annons

I söndagskväll samlades världens största musiker i Los Angeles på musikbranschens mest prestigefulla gala, Grammy Awards. Stora priser delades ut och exklusiva framföranden ägde rum, den här gången från artister som bland annat Ariana Grande, 26, Lizzo, 31, och Billie Eilish, 18.

En annan som också uppträdde kvällen till ära var Demi Lovato, 27. Det var hennes första framträdande efter att hon nästan förlorade sitt liv i en överdos för två år sedan och hon uppträdde med nya låt Anyone, som handlar om de tuffa åren som har präglats av missbruk och hjärtesorg. I en intervju med Zane Lowe, 46, berättar hon om låtens betydelse för henne.

Demi Lovato har gått med på rehab
Demi Lovato hittades medvetslös i hennes hem i slutet av juli efter att ha tagit en överdos.

– Det berättar bara en liten del av min berättelse, men det är fortfarande något, och det är tillräckligt för att visa världen vad jag har varit med om, säger hon.

Annons

Men bara några sekunder in på framträdandet bryter stjärnan ihop och tvingas avbryta.

Ingen hjälpte henne

Låten som hon framförde spelades in bara några dagar innan hennes överdos som nästan blev slutet för Demi. I texten framgår det väldigt tydligt att hon inte mår bra och hon har själv sagt att hon tycker det är konstigt att ingen märkte det.

– När jag lyssnar på inspelningen och hör mig sjunga texten kan jag höra att jag gråter efter hjälp. Man lyssnar tillbaka på det och undrar hur ingen kunde lyssna på den här låten och tänka, ”Vi måste hjälpa den här tjejen”?, säger hon i en intervju med Zane Lowe.

Hon fortsätter.

– Jag lyssnar på det och tänker ”Gud, jag önskar att jag kunde gå tillbaka i tiden och hjälpa den versionen av mig själv”.

Fick avbryta framträdandet

Demi Lovato på Grammy Awards 2020
Demi Lovato på Grammy Awards 2020.

I en vit klänning och bara ett piano bakom sig står hon på scen redo att framföra sin nya låt, men bara några ord in på låten bryter hon ihop och tvingas avbryta. Hon ber pianisten att börja om från början och med publikens stöd lyckas hon samla sig och starta om – den här gången med tårar rinnande längs hennes kinder genom hela låten. När hon är klar ställer sig publiken upp och hyllar henne med applåder.

I ett inlägg på Instagram skriver hon om kvällen:

”Vilken otrolig kväll. Min första gång tillbaka på scen på nästan två år. Så känslomässigt för mig. Tack till alla för kärleken, stödet och för att ni har delat den här stunden med mig. Jag älskar er alla.”

FOTO: TT 

Annons