Artikeln innehåller reklamlänkar

Därför vägrar Keira Knightley visa dottern Disneyfilm

Skådespelerskan Keira Knightley har förbjudit sin dotter Edie från att se Disney-filmer.

Keira Knightley förbjuder dottern Edie att titta på Disneyfilmer för att de är sexistiska. Men hon har själv huvudrollen i kommande Nötknäpparen och de fyra världarna.

Skådespelerskan Keira Knightley, 33, och maken och popartisten James Righton, 35, gifte sig i maj 2013 i södra Frankrike efter att ha varit förlovade i ett år. Hösten därpå blev hon gravid och i maj 2015 föddes dottern Edie, 3. I en intervju med tidningen Elle senare samma år berättade hon om mammalivet:

I samma intervju förklarade hon:

– Jag är så imponerad över min kropp efter att jag födde. Efter den upplevelsen kommer jag aldrig mer ogilla något med mig själv igen.

Annons: Köp utvalda rosa favoriter i vår shop – stöd Bröstcancerförbundet! (länk till Aller media shop)

Förra veckan var Keira med i Ellen DeGeneres Show och där berättade hon en hel del om dottern. Bland annat skämtar hon och säger att Edie tidigare ville bli tandläkare när hon blir stor, men nu har ändrat sig och vill bli lejon och övar därför mycket på att ryta hemma. När programledaren Ellen DeGeneres, 60, frågar om skådespelerskan skulle tycka det var okej om dottern valde att bli skådis precis som hon själv svarar hon:

– Jag kommer att stötta henne i vad hon än väljer att göra. Hon får göra precis vad hon vill.

Keira Knightley är just nu aktuell med en av huvudrollerna som fen i den nya Disneyfilmen Nötknäpparen och de fyra världarna som har premiär den 31 oktober. På grund av detta flikar Ellen in att hon hört att skådespelerskan förbjudit sin dotter att se vissa Disney-filmer. Keira bekräftar det och förklarar:

– Hon får inte titta på Askungen eftersom Askungen bara går och väntar på att en rik kille ska komma och rädda henne. Gör inte det! Rädda dig själv.

Keira Knightley fortsätter:

– Sen är det en film jag är lite irriterad på att jag inte låter henne se eftersom musiken är så bra i den. Det är Lilla sjöjungfrun. Hon ger ju upp sin röst för en man. Hallå? Man ska inte ge upp sin röst för någon man.

Efter det smickrar hon Ellen DeGeneres genom att säga:

– Men en av hennes favoriter är faktiskt Hitta Doris. Den gillar hon jättemycket.

Till saken hör nämligen att det är Ellen DeGeneres som gör Doris röst i den amerikanska originalversionen av filmen.

LÄS OCKSÅ: Keira Knightley är gravid – blir mamma i sommar

LÄSOCKSÅ: Ellen DeGeneres stora sorg efter ex-flickvännens plötsliga död

FOTO: IBL

FRÅN FÖRSTASIDAN