LÄS MER:MadonnaCéline DionVictoria BeckhamBritney SpearsHoney Boo BooTaylor Swift
Festis marknadsföring banner

Trinny och Susannah vägrar jobba ihop – därför splittrades de helt

06 mar, 2024 
Trinny och Susannah
Vi minns dem som duon i Trinny och Susannah stylar om Sverige.
Men varför försvann Trinny Woodall och Susannah Constantine plötsligt från tv?
Nu avslöjar stylisterna varför de aldrig mer kommer att jobba ihop.
– Den showen var döden för oss, säger Susannah.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Malin Åkerman därför vägrar hon skaffa fler barnBrand logo
Malin Åkerman därför vägrar hon skaffa fler barn

1994 började Trinny Woodall, 60, och Susannah Constantine, 61, jobba ihop. Det hela startade med en kolumn som släpptes varje vecka i den brittiska tidningen Daily Telegraph och i denna kom de med stiltips och råd till läsarna.

Sju år senare började Trinny och Susannah jobba med tv istället. Med programmet What not to wear gjorde de succé och snart blev duon världsberömda. Genom sin ärlighet och humor fick de Storbritannien att klä sig snyggare och tittarna fullkomligen älskade deras jargong!

Trinny och Susannah
Radarparet Trinny och Susannah.Eob Photography Ltd/REX

Kritiken mot Trinny och Susannah – Gynnings hårda ord

2011 började Trinny och Susannah röra sig mot Skandinavien. Det var då Trinny och Susannah stylar om Sverige började sändas. I varje avsnitt besökte de en stad i Sverige där de hjälpte till att styla om personers utseende. De hann resa till Karlstad, Lund, Stockholm, Borås, Vällingby, Göteborg och Borlänge innan de reste vidare mot Norge, Danmark och därefter även Finland och Tyskland.

Annons

Det var dock inte alla som tyckte om Trinny och Susannahs attityd. I medierna kallades de ”mobbare” och en som uttryckte sig kritiskt var Carolina Gynning, 45, som 2016 drog igång programmet Hjälp! Jag har inget att ha på mig.

– De är ju väldigt kalla, Trinny och Susannah. Det känns som att vi är två jättevarma människor som verkligen bjuder in. Vi blir kompisar med dem vi stajlar och hjälper. Det känns som en så stor skillnad, sa Carolina då till Aftonbladet.

”Alla ser ju alla ut som engelska tanter”

Hon fick medhåll av sin parhäst, stylisten Li Gadd, 60, som Carolina gjorde Hjälp! Jag har inget att ha på mig ihop med.

– De som kommer ut där på scenen på Trinny och Susannah ser ju alla ut som engelska tanter, sa Li Gadd om sina föregångare.

Annons

Det fanns onekligen delade meningar om Trinny och Susannah under deras storhetstid. Men vad hände egentligen med duon? Plötsligt försvann de helt från tv-rutan och nu var det länge sedan vi fick se dem.

Trinny och Susannah
Trinny och Susannah var runt i Sverige ihop.Pontus Orre/Aftonbladet/TT

Susannah Constantine talar ut om splittringen från Trinny

Sommaren 2020 valde Susannah Constantine att bryta tystnaden och tala ut om splittringen från Trinny Woodall. Susannah berättade då att hon förlorade hela sin identitet när hon ständigt kopplades ihop med sin parhäst. Det här insåg hon först efter att de slutat jobba ihop.

– Vi hade varit Trinny och Susannah i så många år. Jag kunde gå runt på stan och bli igenkänd, men folk sa inte ”där är Susanna” de sa istället, ”oj, där är Trinny och Susannah”.

Annons

Hon fortsatte:

– När jag plötsligt inte var utan min andra hälft så var jag tvungen att omidentifiera mig som en enda person, som bara Susannah. Och det tyckte jag var väldigt svårt. Det var en sorgeprocess.

Gick upp i vikt efter uppbrottet från Trinny Woodall

Susannah Constantines identitetskris ledde till att hon förlorade allt sitt självförtroende och gick upp en hel del i vikt. Men med åren blev det lättare och såren läkte.

Susannah Constantine
Susannah Constantine hade det tufft efter splittringen.REX

2018 deltog Susannah i den brittiska versionen av Let's dance, Strictly dancing, och i samband med detta berättade hon att hon och Trinny Woodall hade hittat tillbaka till varandra efter uppbrottet.

– Det var som en skilsmässa där vi fortfarande är bästa vänner i slutet av den, skämtade hon då.

Susannah Constantine
Idag mår Susannah Constantine bättre och har dragit sig tillbaka.Keith Mayhew

Därför vill de inte jobba ihop igen – slutade efter kritiken

Vad var det egentligen som gjorde att Trinny och Susannah slutade jobba ihop? Det sista programmet duon gjorde var Trinny & Susannah undress the nation 2007. Enligt Susannah så var det här slutet på deras karriär.

Annons

– Den showen var döden för oss eftersom den var grym och inte gjord med samma empati som hade gjort oss så framgångsrika.

Efter att Trinny & Susannah undress the nation lades ner bestämde sig Trinny och Susannah för att gå skilda vägar.

– Vi kommer inte att jobba tillsammans igen, men vi pratar hela tiden. Vi är motsatser på alla sätt men vi har ett otroligt band.

Trinny Woodall
Trinny Woodall är mångmiljonär.TOPS / BACKGRID UK / TT

Så lever Trinny och Susannah idag

Kommer vi någonsin att få se Trinny och Susannah i tv ihop igen? Dessvärre inte, vilket Susannah bekräftar i en ny intervju med The Sun.

– Sättet vi gjorde det på har tyvärr inte sin plats idag. Det skulle vara fantastiskt men det är dags för nästa omgång av kvinnor eller män att göra det, Trinny och jag hade vår tid, säger hon.

Idag är Trinny Woodall mångmiljonär efter att hon 2017 startade sitt egna skönhetsmärke Trinny London. Susannah Constantine har valt en annan väg. Hon lever ett stillsamt familjeliv och fokuserar på sin podcast och sina hobbys.

FOTO: TOPS / BACKGRID UK / TT, Lionel Cironneau

Annons