Chris Brown talar ut: "Rihanna spottade blod i mitt ansikte"

För åtta år sedan misshandlade Chris Brown sin dåvarande flickvän Rihanna. Nu berättar han för första gången detaljer om kvällen när han slog artisten blodig.

Det var den åttonde februari 2009 som artisten Chris Brown, 28 misshandlade sin dåvarande flickvän Rihanna, 29, i en bil. I juni samma år dömdes han till fem års skyddstillsyn och 180 dagars samhällstjänst.  Men det är först nu, åtta år senare, som artisten väljer att tala ut om sitt brott. I den nya dokumentären ”Chris Brown: Welcome to my life” berättar han sin sida av kvällen.

I filmen säger Chris att allting började i bilen när Rihanna kollade igenom meddelanden på hans telefon och hittade ett sms från en annan kvinna. Han säger att hon snabbt blev upprörd, eftersom hon trodde att han hade någon annan, och att bråket därefter eskalerade snabbt.

– Hon blev arg, kastade telefonen och sa ”jag hatar dig”. Vi bråkade och skrek. Hon slog mig flera gånger. Jag minns att hon försökte sparka mig, men sen slog jag henne i stället, med knuten näve. Jag drämde till henne, säger han enligt TMZ och fortsätter:

– Jag slog sönder hennes läpp. När jag såg att hon blödde blev jag chockad. Hon spottade blod i mitt ansikte. Det gjorde mig ännu mer förbannad och det var verkligen slagsmål i bilen.

LÄS OCKSÅ: Fansens ilska efter Rihannas bilder: ”Respektlöst!”

Chris Brown menar att han tappade fattningen och att allting blev svart. Därefter stannade bilen och Rihanna hoppade ur och började skrika efter hjälp. Hon ska ha ropat ”han försöker att döda mig”.

I dokumentären säger Chris Brown att misshandeln kommer att hemsöka honom för alltid. Han berättar också att nyhetsrapporteringen om hans brott efteråt fick honom att överväga att ta sitt liv och att han dövade känslorna med knark.

– Varje gång jag ser bilderna från den där kvällen känner jag ”Det där är inte jag, det där är inte jag!”. Det kommer att förfölja mig för alltid, säger han och fortsätter:

– Jag kände mig som ett monster. Jag funderade på att begå självmord. Jag varken sov eller åt. Jag var bara hög.

LÄS OCKSÅ: Exflickvännens videobevis: Chris Brown ville döda mig

I videon erkänner Chris Brown också att den kvällen inte var det enda tillfället det förekom våld i deras relation. Rihanna har själv tidigare talat ut om misshandeln i en talkshow-intervju med Oprah Winfrey, 63.

– Det var pinsamt, det var förödmjukande. Jag förlorade min bästa vän. Allt jag visste förändrades över en natt och jag kunde inte kontrollera det, sa hon då.

Foto: IBL, Faksimil

SENASTE NYTT!