Céline Dions framgångssaga – skandalerna i kulisserna

Sagan om Céline Dion
NU GRATIS

Céline Dion är en av världens mest framgångsrika artister. Här är hennes historia; om hur hon upptäcktes som 12-åring och hade en hemlig affär med 28 år äldre managern:
✔︎ Anklagelserna mot maken René Angelil.
✔︎ Tuffa kampen för att bli gravid och nya romansryktet.
✔︎ Oroande kroppsförvandlingen: "Skrämmande".

Sagan om  Céline Dion, 51, är fylld av omistlig kärlek och sanslös framgång men också avgrundsdjup sorg och illvilliga rykten och anklagelser. Men vi tar det från början.

Céline föddes i den lilla staden Charlemagne i Kanada och hon var inte många år när föräldrarna förstod att hon hade en sångröst utöver det vanliga.

Det insåg också skivbolagschefen tillika hennes blivande man René Angélil. När Céline var 12 år skickade hennes mor och bror nämligen ett kassettband till René där hon sjöng – och han föll pladask. Så pass att han belånade sitt hus för att kunna spela in Célines första album ”La voix du bon dieu” som släpptes 1981.

– Han började gråta när jag sjöng. Då visste jag att jag hade gjort ett bra jobb, har Céline sagt till People.

Céline Dion 1983

Céline Dion i början av sin karriär, här 1983.

Céline Dion Eurosvision Song Contest

Céline Dion vann Eurovision Song Contest i Dublin med låten ”Ne partez pas sans moi”, då representerade hon Schweiz.

”Jag vågade aldrig berätta för honom att jag drömde om honom varje natt”

Det dröjde inte länge förrän karriären tog fart för den unga Céline. Något som också upptog hennes tankar minst lika mycket som musiken var det faktum att känslorna för den då 38-årige René växte sig allt starkare.

”Jag vågade aldrig berätta för honom att jag drömde om honom varje natt: Att han skulle komma till min säng och ta mig till en öde ö där vi älskade med varandra”, skriver Céline öppenhjärtigt i sin självbiografi ”My story, my dream”.

Céline har dock hävdat att de båda lade band på sig tills hon blev vuxen. Som 20-åring tävlade hon i Eurovision Song Contest för Schweiz räkning med ”Ne partez pas sans moi”. Hon vann alltsammans och lyckan var förstås total. När de sedan var ensamma på hennes hotellrum skred Céline till verket.

”Jag var lycklig över att vara ensam med mannen jag älskade. Och jag hade en väldigt exakt plan. Jag tog hans huvud i mina händer och kysste honom på munnen. Jag lade armarna om hans hals”, skriver hon också i ovan nämnda självbiografi och berättar också att René sedan lämnade rummet, men ringde upp henne kort därefter.

”Han frågade om jag var okej. Sedan sa han: Om du verkligen vill, så blir jag din förste. Och jag svarade: Du ska bli den förste. Och den ende”.

Smög med sin kärlek till Réne

Célines mamma var föga förtjust i dotterns val av pojkvän, vilket hon också påtalade. Det var enligt henne nog illa att han var 26 år äldre, till råga på allt hade han dessutom varit gift två gånger och var pappa till tre barn.

– Hon försökte få mig att förstå att den här har försökt två gånger tidigare, han har tre barn, han är inte ansvarsfull. Hon hade inget val, kärleken vann, har Céline berättat för Access Hollywood.

De smög i flera år med sin kärlek och René har förklarat att de av naturliga skäl var rädda för vad folk skulle tycka. Även Céline har berättat hur frustrerande det var att inte kunna skrika ut sin kärlek.

Célin Dion bröllop

Céline Dion och Rene Angelil gifte sig i Montreal 1994.

Céline Dion och maken René Angelil

Céline och René smög i flera år med sin kärlek.

Céline Dions bröllop med Réne

1994 blev Céline och René till slut man och hustru under pompösa former. Men fyra år senare drabbades René tragiskt nog av strupcancer. Efter en lång behandling friskförklarades han och kort därefter valde de att förnya sina äktenskapslöften.

Under den perioden blev René plötsligt anklagad för att ha våldtagit prästen Yun Kyeong Sung Kwon på ett hotellrum i Las Vegas. Han stämdes på miljonbelopp, men allt slutade med att fallet lades ner i brist på bevis. Dessutom blev prästen och maken dömda för utpressningsförsök.

Det har också ryktats om att René led av ett eskalerande spelmissbruk som knappast ska ha blivit bättre efter flytten till nöjesmetropolen Las Vegas. Men oavsett rykte eller anklagelser stod Céline alltid orubblig vid hans sida.

Något Céline och René drömde om länge var att bli föräldrar. De lyckades inte på naturlig väg, men efter en lång fertilitetsbehandling föddes äntligen sonen René Charles i januari 2001.

Makarna ville mer än gärna ha fler barn och 2009 blev Céline gravid, men drabbades av ett missfall. Året därpå blev hon gravid på nytt och i oktober 2010 kom till slut tvillingsönerna Nelson och Eddy. Då berättade Celine att det egentligen skulle ha blivit tre pojkar, men dessvärre stannade hjärtat på det tredje barnet.

– Han valde att ge sina bröder mer plats att växa på, har hon sagt enligt Popeater.com.

Céline Dion, René Angelil och barnen

I flera år kämpade Céline och René för att få barn. Äldsta sonen René Charles föddes 2001, nio år senare föddes tvillingarna Nelson och Eddy.

Céline och René med sin äldsta son René Charles.

Céline och René med sin äldsta son René Charles.

Céline och René fick trots allt två pojkar och var nu fem i familjen, och de var till synes lyckliga. Men 2013 fick de ett fasansfullt besked som kom att ändra allt: Renés fruktade strupcancer hade kommit tillbaka.

– Han kan inte använda sin mun. Han kan inte äta så jag matar honom via en matningsslang. Jag måste mata honom tre gånger om dagen. Jag gör det själv. Först matar jag min make, sedan matar jag mina barn, sa Céline då enligt Daily Mail.

Under den perioden ställde Céline in flera konserter för att stötta René. Men det dröjde inte länge innan de båda förstod att han inte skulle klara det.

– Vi har frågat läkarna så många gånger; Hur mycket tid har han kvar? Tre veckor? Tre månader? René vill veta. Men de säger att de inte vet, sa Céline till USA Today och berättade att René hade sagt att han ville dö i hennes armar:

– ”Är du rädd?”, frågade jag. ”Jag förstår det, berätta för mig.” Och René sa: ”Jag vill dö i dina armar.” ”Okej, absolut, jag kommer att vara där, du ska dö i mina armar”.

Men så blev det inte. Den 13 januari talades de vid i telefon och berättade hur mycket de älskade varandra. Céline skulle precis på scenen på Ceasars Palace i Las Vegas och när hon sedan kom hem sov maken. Morgonen därpå väcktes hon av Renés sjukvårdspersonal som meddelade att han gått bort.

Céline Dion och barnen på René Angelils begravning

Céline och barnen på Renés begravning.

”Jag skakar min makes hand och tar i trä varje kväll innan varje show”

– Jag stängde dörren in till hans rum för att inte barnen skulle ana något. Jag gick ner på knä och kysste honom, berättar hon. Det var det kallaste jag upplevt i mitt liv, men det var fantastiskt. ”Lova mig att inte oroa dig”, viskade jag till honom. ”Jag mår bra, barnen har det bra, vi kommer att klara det. Du har lidit nog. Gå i frid, har hon sagt till People.

Men när Renés kropp hämtades bröt Céline ihop.

– Jag sprang efter bilen när de skulle köra iväg honom.

Efter hans död lät hon göra en replika i brons av hans hand som hon vidrör innan varje uppträdande.

”Jag förlorade mitt livs kärlek”

– Jag skakar min makes hand och tar i trä varje kväll innan varje show. Han lärde mig så mycket. Han gav mig sitt allt, har hon sagt i Daily Telegraph.

Men Céline har trots allt insett att hon måste försöka gå vidare och släppa taget.

– René insisterade alltid på att livet måste fortsätta. Jag är 48 år och jag förlorade mitt livs kärlek. Jag saknar honom extremt mycket från tiden när han mådde bra, men inte när han led. Jag kan inte vara självisk, man måste låta människor gå. Jag känner ro nu, sa hon härom året till People.

Men frågan är hur den hyllade världsartisten egentligen mår. Nyligen gjorde Céline sin sista konsert i Las Vegas där hon uppträtt i hela 16 år. Flera åskådare chockades av hennes tunna uppenbarelse.

Céline Dion efter viktraset

Artistens förvandling oroar fansen.

Oron för Célines hälsa efter makens död

– Jag har aldrig sett henne så här mager. Hon ser så skör ut, som att hennes ben kommer gå av vid minsta beröring, sa en konsertbesökare efteråt, enligt tidningen NW.

En källa till NW berättar att Céline nära och kära har varit djupt oroade för hennes välbefinnande ända sedan René gick bort.

– Hon kämpar för att hålla sig flytande. Hon har gått ner väldigt mycket i vikt på kort tid och hon behöver verkligen vila.

Experter tror att Céline som trots allt är 171 centimeter inte ens väger 50 kilo.

– Hon kan inte väga mer än 47 kilo. Hon är skrämmande mager, säger kroppsexperten Susan Constantine.

Céline Dions fans oroar sig för stjärnans välmående.

Céline Dions fans oroar sig för stjärnans välmående.

”Det är sant, jag är lite smalare. Men allt är bara, ingenting är fel”, säger Céline Dion själv.

Men Céline tycker uppenbarligen att det är nonsens även om hon medger att hon tappat i vikt.

– Det är sant, jag är lite smalare. Men allt är bara, ingenting är fel, sa hon i Good Morning America i våras.

17 år yngre Pepe pekas ut som nya kärleken

En annan snackis är hur det står till med kärleken. Céline har som bekant blivit ihopkopplad med sin 17 år yngre dansare Pepe Myñoz. De har fångats på bild flera gånger när de ses skratta och skoja med varandra och Céline ser lyckligare ut än på länge.

– Hon får dig att känna dig välkommen, som om du tillhör familjen, att du är medlem i gruppen och hon är totalt orädd i fråga om klädval, sin dans och sina framträdande, har Pepe sagt i Vogue.

Céline Dion och Pepe

Pepe har dykt upp vid Célines sida ett flertal gånger.

Céline Dion och Pepe

De två förnekar dock att det skulle röra sig om en romans.

”Jag bryr mig inte, för han är snygg och han är min bästa vän”

Men Céline förnekar att det skulle röra sig om en romans och menar att de bara är goda vänner.

– Pepe är gay. I början var det vissa som inte visste det. Grejen är att han är min bästa vän. Vi dansar tillsammans och han har gjort så mycket för mig. Bara en sådan sak som att hålla min hand. Det är något jag inte har fått uppleva på en lång tid. Han har gjort så mycket för mig. För min mentala hälsa, för min spiritualitet, för min styrka. Min inre styrka. Jag bryr mig inte, för han är snygg och han är min bästa vän, har hon sagt i en tv-intervju med Extra.

FAKTA: Céline Dion

Namn: Céline Marie Claudette Dion.
Född: 30 mars 1968.
Familj: Sönerna René-Charles Angelil, Eddy Angelil, Nelson Angelil.
Längd: 171 centimeter.

FOTO: TT

SENASTE NYTT!