BreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreaking
LÄS MER:MadonnaBritney SpearsTaylor SwiftKardashiansVictoria Beckham

Bruce Willis har fått demens – familjen bekräftar tragiska beskedet

16 feb, 2023 
Michaela Mastad
Jonna Lawaetz
Den folkkära skådespelaren Bruce Willis har fått demens – det bekräftar hustrun Emma Heming Willis på Instagram.
Skådespelaren har blivit diagnoserad med Frontotemporal demens.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Den folkkära skådespelaren Bruce Willis, 67, är igenkänd över hela världen för sin fantastiska karriär.

Bruce slog först igenom i tv-serien Par i brott som han medverkade i mellan 1985-1989. Hans stora genombrott kom när han spelade karaktären John McClane i succéfilmen Die Hard, som hittills fått hela fyra uppföljare. Genom åren har han medverkat i över 60 filmer i olika genres. De mest kända är Pulp Fiction, Det femte elementet, Armageddon, Sjätte sinnet, Unbreakable och Sin City.

Bruce Willis har drabbats av demens – hustrun bekräftar

Förra året meddelade Bruce familj att skådespelaren drabbats av afasi. På Instagram meddelar hustrun Emma Heming Willis att tillståndet förvärrats och att han diagnostiserats med frontallobsdemens.

Annons

"Vår familj ville börja med att uttrycka vår djupaste tacksamhet för den otroliga utgjutelsen av kärlek, stöd och underbara berättelser vi alla har fått sedan de delade med oss av Bruces ursprungliga diagnos.I andan av det ville vi ge er en uppdatering om vår älskade man, pappa och vän eftersom vi nu har en djupare förståelse för vad han upplever.", skriver Emma och fortsätter:

"Sedan vi tillkännagav Bruces diagnos av afasi våren 2022, har Bruces tillstånd utvecklats och vi har nu en mer specifik diagnos: frontotemporal demens (känd som FTD). Tyvärr är utmaningar med kommunikation bara ett symptom på sjukdomen Bruce står inför. Även om detta är smärtsamt, är det en lättnad att äntligen få en tydlig diagnos."

FOTO: TT/WILL OLIVER, INSTAGRAM

Annons