LÄS MER:MadonnaBritney SpearsTaylor SwiftKardashiansVictoria Beckham

Brad Pitt och Angelina Jolies överenskommelse om barnen

10 apr, 2020 
Malin Ljung
Brad Pitt och Angelina Jolie.
I drygt tre år har Brad Pitt och Angelina Jolie haft en bitter vårdnadstvist om barnen. Nu har de nått en överenskommelse, efter att Brad fått stöd från barnens psykolog.
Annons
Brad Pitt och Angelina JolieBrand logo
Brad Pitt och Angelina Jolie

För drygt tre år sen, hösten 2016, kom chockbeskedet att ett av världens mest kända par Brad Pitt och Angelina Jolie skulle skilja sig. De hade då varit tillsammans i elva år och levde tillsammans med de sex barn Maddox, 18, Pax, 16, Zahara, 15, Shiloh, 13, och tvillingarna Knox och Vivienne, 12.

Uppbrottet kom efter ett större bråk under en flygresa som ledde till att Brad Pitt bland annat förhördes av FBI i efterhand, men friades från anklagelserna. Trots det har stämningen mellan exmakarna varit syrlig och Angelina har kämpat för att få ensam vårdnad om barnen.

Brad Pitt får stöd från barnens psykolog

Vårdnadstvisten har pågått i över tre år och det är ingen hemlighet att Brad och Angelina inte tyckt lika på många punkter. Därför kommer det nu som en liten chock att de faktiskt kommit överens om en detalj för barnens framtid.

Enligt sajten US Weekly har Brad Pitt motsatt sig att barnen ska få hemundervisning, en fråga han fått stöd i från barnens psykolog.

Annons

– Brad vill att barnen ska vara i en skolmiljö och inte isoleras med hemundervisning, säger en källa.

Överenskommelsen gäller de fem yngsta barnen, äldsta sonen Maddox lämnade i höstas USA för att studera i Sydkorea. Efter att Angelina sagt hejdå till honom på flygplatsen berättade hon om sorgen, men stöttade trots allt hans beslut att lämna familjen.

Barnens okända val

– Det är tufft, men faktiskt riktigt spännande. Han är redo och han är så smart. Och jag är så klart stolt över honom. Och jag är exalterad över hans val, berättade hon då.

Angelina har även berättat att alla barn är väldigt intresserade av språk och alla har fått välja ett varsitt språk att lära sig. Shiloh lär sig khmai som är ett språk från Kamboja, Pax studerar vietnamesiska, Maddoox pluggar tyska och ryska, medan Zahara fokuserar på franska. Tvillingarna har även de valt varsitt språk; Vivienne vill lära sig arabiska och Knox lär sig teckenspråk.

FOTO: TT

Annons