Blink-182 ställer in spelningen på Gröna Lund – fansen rasar

Om en månad skulle Blink-182 göra sin första spelning i Sverige på 17 år. Men nu blir det ingenting. "Vi ber om ursäkt till alla våra fans som såg fram emot konserterna", skriver bandet i ett uttalande.

Den 21 juni i sommar skulle amerikanska punkbandet Blink-182 stått på Gröna Lunds stora scen i Stockholm och uppträtt. På Facebook hade nästan 10 000 fans skrivit att de kommer på evenemanget, som arrangeras av nöjesparken och spelningen skulle bli bandets första i Sverige på 17 år. Men nu blir det ingenting.

På tisdagsförmiddagen meddelade Gröna Lund att bandet ställer in spelningen i Sverige, samt konserterna i Norge och i Danmark.

“Blink-182 måste tyvärr ställa in konserten på Gröna Lund den 21 juni, då de inte får ihop reselogistiken i sitt turnéschema. Bandet hälsar att de beklagar att de behöver ställa in konserten, men hoppas kunna spela på Gröna Lund nästa sommar istället“, skriver nöjesparken på Facebook.

LÄS MER: Bianca Ingrosso om sina privata sexfilmer: ”Jag gillar det”

Också bandet själva har skickat en hälsning till de svenska fansen, där de ber om ursäkt för att de måste ställa in. Anledningen till den inställda konserten är att bandet inte har möjlighet att ta sig runt i Europa så snabbt som de hade tänkt sig, vilket bland annat beror på att trummisen, Travis Barker, 41, vägrar flyga.

2008 var Travis med i en dramatisk flygplansolycka, där fyra personer omkom och Travis skadades svårt. Artisten överlevde, men fick svåra brännskador över 65% av sin kropp och blev traumatiserad. Efter olyckan har rocktrummisen tvingats genomgå 27 operationer och flyger inte längre.

“Det är med tunga hjärtan som vi måste berätta att tre av våra sommarspelningar i Europa måste ställas in. När vi bokade turnén förra året var vi säkra på att vi skulle kunna få logistiken att fungera. Men nu är vi begränsade i vår möjlighet att ta oss runt. Vi ber om ursäkt till alla våra fans som såg fram emot konserterna”, skriver bandet i ett uttalande.

I kommentarsfältet på Gröna Lunds Facebooksida skriver fansen ut sin sorg och ilska över det inställda evenemanget. På 10 minuter har över 100 kommentarer redan inkommit.

“Men så jävla dåligt. Oseriöst är bara förnamnet”, skriver ett besviket fan.

“Livet är över”, skriver en annan.

“VAD FAN?!“, skriver en tredje.

Blink-182 hade sin storhetsperiod i slutet av 1990-talet och är kända för hits som “What’s my age again” och “All the small things”.

LÄS MER: Pernilla Wahlgrens stora porrbesvikelse: ”Inte upphetsande alls”

Foto: IBL

SENASTE NYTT!