Kända Beverly Hills-skådisen död – blev bara 64 år

Kända Beverly Hills-skådisen död – blev bara 64 år

Skådespelaren Denise Dowse, känd från kultserien Beverly Hills 90210, har gått ur tiden.
Denise avled på sjukhus efter en kort tids sjukdom.
Nu sörjs hon av filmbranschen världen över.
Här är Hollywoodstjärnorna som dog i tidig ålder
0:43

Efter reklamen: Här är Hollywoodstjärnorna som dog i tidig ålder

(0:43)

Slå på ljud

Skådespelaren Denise Dowse har gått ur tiden vid 64 års ålder. Det var under lördagskvällen som hennes död blev offentlig till följd av hennes äldre syster Tracey Dowses inlägg på Denises Instagram-konto.

”... den mest underbara systern, en fullfjädrad och lysande skådespelare, mentor och regissör. Hon var min absolut bästa vän sista familjemedlem”, skriver Tracey i inlägget där hon hyllar bortgångna systern.

Denise Dowse död vid 64 års ålder

Redan den 7 augusti hade Denise syster skrivit på hennes Instagram-konto och berättat för fansen att skådespelaren ligger på sjukhus och har hamnat i koma, till följd av en elakartad form av hjärnhinneinflammation.

Hennes läkare vet inte när hon kan förväntas komma ur koman, eftersom den inte var medicinskt påtvingad”, skriver Tracey i inlägget.

Några dagar senare, söndagen den 13 augusti, somnade Denise alltså in för sista gången. I kommentarsfältet på Instagram sörjs hon av stora namn inom kultur- och underhållningsbranschen.

Skådespelarens enastående karriär

Dowse har haft en lång skådespelarkarriär och har därmed många prestigefyllda roller i bagaget.

Bland några av de mest minnesvärda karaktärerna hör West Beverly Hills High vicerektor Yvonne Teasley. Denise porträtterade Yvonne i totalt 23 avsnitt som spände över hela den populära serien Beverly Hills 90210 tio år.

Några andra betydelsefulla roller i Denises karriär var Domare Damsen i tv-serien The Guardian och rollen som Mollys [Yvonne Orji karaktär reds. anm.] terapeut i den populära HBO-serien Insecure.

Hon har även gästspelat i kultserier så som Seinfeld, Buffy the vampire slayer, Förhäxad, Law & order och Grey's anatomy för att nämna några.

Vila i frid Denise Dowse!

FOTO: Paramount/Courtesy Everett Collection

FRÅN FÖRSTASIDAN