Artikeln innehåller reklamlänkar

Barnskådespelaren död – blev bara 16 år: ”Förtvivlad”

Mya-Lecia Naylor

Hon debuterade i humorserien Absolutely Fabulous som bebis, spelade mot Tom Hanks i Cloud Atlas och var en av de största barnstjärnorna på BBC. Mya-Lecia Naylor avled under inspelningen av tv-serien Almost never och blev bara 16 år gammal.

Barnstjärnan Mya-Lecia Naylor, 16, känd från tv-serierna Almost never och Millie Inbetween, har gått bort, rapporterar tidningen The Sun. Enligt uppgift avled hon söndagen den 7 april och detta bekräftades av hennes företrädare på tv-kanalen BBC. Dödsorsaken är dock fortfarande oklar.

”Mya-Lecia var en mycket älskad del av ’BBC Children’-familjen och en enormt talangfull skådespelare, sångare och dansare”, skriver BBC i ett uttalande på sin hemsida.

Uttalandet fortsätter:

”Vi kommer sakna henne enormt mycket och är övertygade om att ni vill bidra med att skicka all kärlek till hennes vänner och familj”.

ANNONS: Vinterblek? Få snygg solkysst färg hemma med lättapplicerad brun utan sol. Fynda den här! (länk till Aller media shop)

Trots att inte Mya-Lecia blev äldre än 16 hann hon göra mycket i sitt liv. Faktum är att hon tv-debuterade redan innan hon kunde gå eller prata, då hon spelade bebisen Jane i den kultförklarade humorserien Absolutely Fabbulous. Som nioåring spelade sedan mot både Tom Hanks, 62, och Halle Berry, 52, i Hollywoodfilmen Cloud Atlas.

Men det hon var mest känd för hos den unga publiken i Storbritannien var så klart hennes roller som ung tonåring i BBC-serierna Millie Inbetween och nu senast Almost never. Faktum är att Mya-Lecia gjorde en kort reklamvideo för Almost never på Youtube bara några timmar innan hon dog och än så länge vet ingen hur serien kommer att fortsätta nu när Mya-Lecia inte finns kvar.

Fans, kollegor och vänner stöttar familjen

Skådespelerskan Emily Atack, 29, som också medverkade i Almost never, har postat en hyllning till sin unga avlidna kollega på Instagram. Där skrev hon:

”Jag är så chockad och förtvivlad över att höra om underbara Mya-Lecia Naylor. Hon var en så vacker och talangfull tjej. Fantastisk att vara runt på inspelningen av serien. Jag skickar all min kärlek till hennes familj och vänner. Vila i frid du vackra tjej”

Massvis med fans, kollegor och skolkompisar har uttryckt sin sorg och gjort vad de kunnat för att stötta familjen Naylor på sociala medier efter det tragiska beskedet.

Alice Webb, som är direktör för BBC Children, säger till tidningen Daily Mail:

– Hon strålade så klart på våra skärmar, både i Millie Inbetween och Almost never, och det är omöjligt att förstå att hon inte kommer vara en del av vår resa framåt.

Tv-chefen fortsätter:

– Hon var enormt populär hos vår publik, en väldigt talangfull skådespelare, dansare och sångare, och riktigt bra föredöme för hennes unga fans.

LÄS OCKSÅ: Barnstjärnan plötsligt död – nu visar obduktionen den tragiska sanningen

LÄS OCKSÅ: Oron för barnstjärnan efter skräckbilderna

FOTO: Twitter, Instagram

SENASTE NYTT!