Artikeln innehåller reklamlänkar

ASAP Rocky döms för uppmärksammade misshandeln

ASAP Rocky döms för misshandeln i stockholm

I början av juli häktades den amerikanska rapparen ASAP Rocky misstänkt för misshandel. Efter rättegång döms han nu till villkorlig dom och skadestånd.

Den amerikanska rapparen Rakim Meyers, 30, mer känd vid namnet ASAP Rocky, greps av svensk polis i början av juli misstänkt för misshandel efter ett slagsmål som ägde rum i centrala Stockholm. Detta efter att han uppträtt på festivalen Smash på Stadion.

– Det har skett en anhållan av den här personen under natten, mer än så vet jag inte, sa Karin Rosander, kommunikationsdirektör på åklagarmyndigheten, till Aftonbladet.

ANNONS: Redo för sol, bad och picknick? Fynda sommarens bästa picknickfilt här! (länk till Aller media shop)

Efter händelsen spreds ett filmklipp från slagsmålet i sociala medier. Videon visade hur rapparen tog tag i en person och kastade ner denna i marken. Man kunde även höra en glasflaska krossas i bakgrunden i klippet.

Vid gripandet blev ASAP Rocky misstänkt för grov misshandel. Polisen grep även tre andra personer i hans sällskap.

ASAP Rockys ord efter gripandet

Efter gripandet la ASAP Rocky ut flera klipp från händelsen på sitt Instagram-konto. I ett av inläggen skrev han:

”Ett par drogmissbrukare är inte mina fans, vi kände inte de här killarna och vi ville inte ha några problem. De följde efter oss fyra kvarter och de slog tjejer som gick förbi på rumpan. Snälla ha lite förståelse”, skrev ASAP Rocky.

Fallet har väckt stor uppmärksamhet både i Sverige och internationellt. Bland annat har USA:s president Donald Trump, uttalat sig om händelsen. Under tiden som ASAP Rocky satt häktad hörde Donald Trump av sig till statsminister Stefan Löfvén och erbjöd sig att betala borgen, vilket inte finns i Sverige. Han skickade även ett sändebud för gisslansituationer till rättegången mot stjärnan, skriver SVT Nyheter.

Tingsrätten dömer ASAP Rocky för misshandeln

Efter rättegången i Stockholms tingsrätt, som hölls i fem dagar, släpptes ASAP Rocky och de tre andra männen på fri fot. Åklagaren yrkade att ASAP Rocky skulle dömas till sex månaders fängelse för misshandel, medan försvaret hävdade att rapparen och de andra åtalade agerat i nödvärn.

Nu meddelar Stockholms tingsrätt att ASAP Rocky döms till villkorlig dom för misshandel. Även de två medåtalade i den amerikanske rapparens turnésällskap döms för misshandeln. Alla tre ska även tillsammans betala skadestånd till målsägande i fallet. Skadeståndet är på 12 500 kronor.

FOTO: TT

SENASTE NYTT!