BreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreaking
LÄS MER:MadonnaCéline DionVictoria BeckhamBritney SpearsHoney Boo BooTaylor Swift
Festis marknadsföring banner

Världsstjärnan Sinéad O'Connor död – 1,5 år efter 17-åriga sonens bortgång

26 jul, 2023 
Frida Eklöf
Artisten Sinéad O'Connor har avlidit, rapporterar Irländska medier.
Hon blev endast 56 år gammal.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Anna Brolin om Pugh Rogefeldts död: ”Tragiskt”Brand logo
Anna Brolin om Pugh Rogefeldts död: ”Tragiskt”

Den irländske artisten Sinéad O'Connor har dött, rapporterar sajten Irish Times.

Sinéad blev endast 56 år gammal och efter sig lämnar hon tre barn. Nyheten om artistens död kommer bara 1,5 år efter hennes 17-åriga sons tragiska bortgång.

Världsstjärnan är framförallt känd för låten ”Nothing campares 2 U”, som toppade listorna år 1990, och som är skriven av ingen mindre än Prince. Samma år prisades även låten av Billboard music awards då den utsågs till ”årets världssingel”.

Under Sinéads tid i liv hann hon släppa tio stycken album. I ett inlägg på Facebook från tidigare i juli skrev Sinéad att hon var i sluttampen av att färdigställa sitt elfte kommande album. Hon hade även planer på en världsturné under 2024 och 2025.

Sinéad O'Connor blev inlagd på sjukhus efter sonens bortgång

Efter sonen Shanes bortgång delade Sinéad med sig av sin sorg på Twitter. Hon berättade då att hon var vilsen utan honom och inte såg någon framtid, Sinéad skrev att ”hon bestämt sig för att följa efter honom”.

Annons

Men några timmar senare kom ett nytt inlägg på Twitter från världsstjärnan där hon bad om ursäkt. Där berättade hon även att polisen skulle komma och ta henne till sjukhuset.

”Jag är ledsen att ha upprört er alla. Jag är vilsen utan mitt barn och hatar mig själv. Sjukvård kommer att hjälpa för stunden”, skrev hon då på Twitter.

Sinéad O'Connor kämpade med psykisk ohälsa

Sinéad var under en längre tid öppen med att hon kämpade med psykisk ohälsa. I tidigare intervjuer har artisten berättat att hon under uppväxten var med om våldsamma förhållanden, något som ledde till att hon led av posttraumatiskt stressyndrom.

Hon hade även av bipolär sjukdom och har berättat att hon under sin tid missbrukade droger.

Annons

För fem år sedan valde Sinéad även att konvertera till islam och bytte därmed namn till Shuhada Davitt, skriver Expressen.

Sinéad sörjs nu över hela världen och flera av Sveriges artistelit har tagit till Instagram för att uttrycka sin sorg. En av dem är den folkkära artisten Nanne Grönvall.

”Hon har betytt mycket, då jag lyssnade mycket på hennes skivor som släpptes 1990 och 1992. Hon var uttrycksfull på ett helt nytt sätt då och oerhört karismatisk och använde sin röst på ett unikt sätt. Har så många gånger önskar att hon fått må bättre, då hon kämpade på allt mer med sin psykiska ohälsa.”, skriver hon i ett meddelande till Hänt.

FOTO: MPNC / BACKGRID US / TT

Annons