R Kelly i sexskandal – anklagas för att hålla kvinnor fångna

R Kelly i sexskandal – anklagas för att hålla kvinnor fångna

R&B-stjärnan R Kelly har hamnat mitt i en stor sexskandal. Nu kommer anklagelser om att han ska hålla sex kvinnor fångna mot deras vilja och att han styr allt i deras liv.

Det är inte lätt att heta R Kelly i dagar som dessa. Enligt uppgift håller den 50-åriga artisten sex stycken unga kvinnor i fångenskap i en så kallad sexkult, vilket fått hela världen att höja på ögonbrynen. En av kvinnorna har dock gått ut och förnekat uppgifterna. R Kelly, 50, är en av världens största artister, men har många gånger misstänkts för sexbrott. Nu är det dags igen.

Sex kvinnor lever i fastigheter hyrda av R Kelly i Chicago och i en förort till Atlanta, rapporterar sajten Buzzfeed. De ska ha fått information av tre kvinnor, Cheryl Mack, Kitti Jones och Asante McGee, som tidigare jobbat tätt intill stjärnan och som nu valt att träda fram.

“Han kontrollerar varje aspekt av deras liv. Vad de äter, hur de klär sig, när de ska bada, när de ska sova och hur de ska bete sig i sexuella möten som han spelar in”, skriver sajten.

– De blir straffade psykiskt och fysiskt av honom. De måste be om att få mat och om att gå på toaletten, säger en av kvinnorna i en intervju.

Nu ska även flera av tjejernas föräldrar gått till polisen i hopp om att få tillbaka sina döttrar. Flickorna ska vara mellan 18 och 31 år gamla och sägs vara helt hjärntvättade av stjärnan.

– Hon såg ut som en fånge. Det var hemskt. Jag kramade och kramade henne men hon bara fortsatte att säga att hon var förälskad och han han var den som brydde sig om henne. Jag vet inte vad jag ska göra, säger en mamma som fått träffa sin dotter efter att han bott hos Kelly i över ett år.

En av kvinnorna som bor med sångaren, 21-åriga Joycelyn Savage, ska även själv nu ha uttalat sig om kulten och slår ifrån sig alla anklagelser.

– Jag vill bara att mina föräldrar och alla andra ska veta att allt är bra med mig. Jag är lycklig där jag är och allt är okej, säger hon till sajten TMZ.

2008 blev R Kelly anklagad för sexuella trakasserier och barnpornografibrott då han ska haft sex med en 14-årig tjej och kissat på henne under sexakten. Samlaget fångades på video men man lyckades aldrig bevisa att det var sångaren som syntes i bild. I mitten av 90-talet gifte han sig även med den då 15-åriga sångerskan Aaliyah, något som fick stor uppmärksamhet men som heller aldrig bevisades.

R Kelly har inte bemött anklagelserna, men hans advokat har gjort ett skriftligt uttalande.

– Det är väldigt konstigt att människor väljer att försöka förstöra för en man som jobbar hela tiden och älskar sina fans. Precis som alla andra förtjänar Mr Kelly att ha ett privatliv, säger advokaten Linda Mensch.

Läs också: Morgan ville lämna Ullared – tuffa kravet för att stanna

Läs också: Harry Styles ovanliga kropps- detalj: ”Jag har fyra stycken…”

Foto: Stella Pictures

FRÅN FÖRSTASIDAN