LÄS MER:MadonnaBritney SpearsTaylor SwiftKardashiansVictoria Beckham

Cher rasar i rättsliga dokument: ”Sonnys änka stjäl mina pengar”

15 dec, 2023 
Erika Svensson
Nästan 50 år har gått sedan Cher och Sonny Bonos skilsmässa.
Nu har hon hamnat i ett argsint pengabråk med hans änka...
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Gunilla Persson berättar exklusivt för Hänt – sanningen bakom virala klippetBrand logo
Gunilla Persson berättar exklusivt för Hänt – sanningen bakom virala klippet

Cher, 77, och Sonny Bono är ett av tidernas mest legendariska kändispar och de förblev vänner långt efter skilsmässan 1975, ända fram till Sonnys plötsliga död 1998.

Hans sista fru, änkan Mary Bono, 62, har “Strong enough”-sångerskan däremot inte mycket till övers för, det visar nya rättsliga dokument som sajten Radar Online rapporterar om. I dem avslöjas det att Mary i hemlighet har roffat åt sig miljontals dollar från Cher!

Cher: ”Sagt upp mina rättigheter”

Till domstolen skriver Cher att hon enligt äktenskapsförordet har rätt till hälften av intäkterna för den enorma låtskatt hon och Sonny skapade tillsammans, med superhits som “I got you babe”.

Hon hävdar att Mary Bono har tagit ut en större andel av de gemensamma intäkterna efter hans död.

Annons

– I september 2021 fick jag veta att Ms. Bono hävdar att hon sagt upp mina rättigheter till de royalties jag har rätt till enligt äktenskapsförordet och att hon har sett till att en stor del av mina låtskrivar-royalties har betalats till henne. Hon har aldrig sagt något om det och innan september 2021 hade jag ingen vetskap om hennes planer på att överta mina royalties, skriver Cher.

Minskar värdet kraftigt

Enligt Mary Bono gick den överenskommelse Cher och Sonny hade genom äktenskapsförordet ut 2011.

Därefter har hon som änka krävt att få ut mer av intäkterna för Sonnys musik. Cher har också avslöjat planer på att sälja rättigheterna till sin stora låtskatt, och om domstolen godkänner Mary Bonos önskan att överta delar av Chers royalties skulle det kraftigt minska värdet av artistens livsverk.

FOTO: TT

Annons