LÄS MER:MadonnaCéline DionVictoria BeckhamBritney SpearsHoney Boo Boo

Aretha Franklin död – souldrottningen blev 76 år

16 aug, 2018 
AvEmelie Tholin
Aretha Franklin dog idag den 16 augusti efter en tids sjukdom. Hon blev 76 år.
Aretha Franklin dog idag den 16 augusti efter en tids sjukdom. Hon blev 76 år.
Annons

Aretha Franklin är död. Efter en åtta år lång kamp mot cancern somnade souldrottningen in på ett sjukhus i hemstaden Detroit under torsdagen. Hon var omgiven av sin närmaste familj och sina vänner. De senaste veckorna har amerikanska medier rapporterat om stjärnans drastiskt försämrade hälsotillstånd. Den prisbelönta NBC-reportern Harry Hairston skrev tidigare i veckan på Twitter:

”Talat med nära vän till Aretha Franklin med familj. Ikoniska sångerskan mår inte bra”, skrev han.

Få vårt nyhetsbrev – helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy..

Så sent som i tisdags hyllade Beyoncé och Jay-Z souldrottningen i sin show i Detroit.

– Den här konserten är tillägnad Aretha Franklin. Vi älskar dig och tackar dig för den vackra musiken, sade Beyoncé på scen enligt Detroit Free Press.

Aretha Franklin slog igenom som 14-åring och är en av världens största sångerskor. Under sin långa karriär släppte hon över 40 studioalbum. Hon var även den första kvinnan som valdes in i Rock and roll of fame, år 1987. I november 2017 framförde hon vad som kom att bli hennes sista konsert på en gala anordnad av Elton Johns AIDS Foundation. En av hennes mest kända låtar är ”I say a little prayer”.

 Tre av Aretha Franklins syskon har också dött i cancer.

Aretha Franklin efterlämnar sig fyra barn. Hon blev 76 år gammal.

FOTO: IBL

Annons