TRENDAR JUST NU!MadonnaCéline DionVictoria BeckhamBritney SpearsHoney Boo Boo

Anklagelserna mot Dr Phil – nu avslöjas mörka sanningen

02 jun, 2019 
https://image.hant.se/image-4950803?imageId=4950803&width=1320&height=689
Malin Ljung
Skandaler och anklagelser mot Dr Phil McGraw
Dr Phil McGraw är en av världens mest kända tv-profiler. Men nu kryper den mörka sanningen fram om psykologen då flera personer vittnar om vad de utsatts för.
✔︎ Ex-fruns flykt från äktenskapet.
✔︎ Robinson-vinnaren drogad i kulisserna: ”Kunde ha dött”
✔︎ Styvdottern vittnar: ”Han är ett riktigt svin”
Annons

Phil McGraw, 68, startade sin karriär som psykolog med doktorsexamen i ämnet. Men allt förändrades när en av världens mest kända tv-kvinnor, Oprah Winfrey, bjöd in honom till sin tv-show för att medverka som konsult under en rättegång.

Phil blev en stadigt återkommande gäst, och snart hade han sin egen talkshow Dr Phil där han tagit sig an otaliga gäster, situationer och fall för att medla. Han har under guldåren tjänat miljarder på sin framgång i tv, programmet har sålts till oräkneliga länder, han har hyllats enormt.

Men nu framkommer det att livet bakom kulisserna varit allt annat än succé. Istället har Phil McGraw anklagats för att båda ha misskött sin personal och för sexuella övergrepp.

Dr Phil McGraw och frun Robin McGraw
Dr Phil McGraws fasad håller på att rasa.

För tio år sedan klev patienten Shirley Dieu fram och anklagade Dr Phil för att ha förgripit sig sexuellt på henne. Efter en inspelningsdag av Dr Phil ska han ha hållit henne inlåst i ett hus, tagit på hennes bröst och tvingade henne att titta på en bild av en naken man.

Annons

– Allt jag vill är att den här mannen blir exponerad för vad han gjorde mot mig. Han gjorde mig väldigt, väldigt illa emotionellt, berättade hon för Radar online.

För tre år sedan trädde en annan kvinna fram och anklagade Phil McGraw för liknande övergrepp. Det var hans tidigare patient Sara Jane Morrison som vittnade om att tv-profilen ska ha smekt henne längs benen hela vägen upp till trosorna.

– Han satte handen mellan mina ben. Han tog innanför min blus och rörde mina bröst, han tog ut bröstet ur behån och kysste dem, berättade Sara Jane Morrison för Radar online.

Trots de allvarliga anklagelserna har Dr Phil aldrig blivit åtalad eller dömd.

Före detta styvdottern: ”Han är ett riktigt svin”

Dock tar inte skandalerna slut där, för hans tidigare exfru Deborah Higgins vittnar om att deras äktenskap var en mörk historia. Phil McGraw och Deborah Higgins var gifta mellan 1970-1973, och hon ska ha tvingats fly från tv-profilen flera gånger. Exfruns bror Bill Higgins har öppet stöttat sin systers berättelse och uppgett att hon flytt hem till honom för att få skydd.

Annons

– Hon ville inte göra sig illa så hon kom hem till mig och bodde där i två veckor, har han sagt.

Phil McGraw ska även ha tvingat Deborah att styrketräna för att brösten skulle bli större, och större delen av tiden befann hon sig i hemmet för att sköta hushållsarbete. Utöver det anklagas han för att ha varit otrogen mot henne.

Deborahs dotter Marci McCall, 40 minns sin mammas skräckberättelser:

– Mamma berättade att han inte bara var otrogen i hemmet. Han hade en madrass på sitt kontor och tillät henne aldrig att komma in dit. Han är ett riktigt svin. Jag har hört att han förnekar allt det här, men det är anledningen till att de skildes.

Dr Phil McGraw tillsammans med hustrun Robin McGraw
Phil och Robin har förföljts av rykten om att äktenskapet är allt annat än så bra som de visar upp utåt.

Sanningen om äktenskapet med Robin McGraw

Äktenskapet avslutades 1973, och tre år sedan gifte Phil McGraw om sig med nuvarande hustrun Robin McGraw som alltid finns vid hans sida under inspelningarna. Hon har trots de allvarliga anklagelserna flera gånger visat sitt stöd till Phil McGraw.

Annons

– Han är så romantisk. När vi gick i skolan hade vi bara en liten lägenhet och vi var lika lyckliga då som vi är nu, berättade Robin McGraw för People.

Vänner till paret uppger dock att Phil och Robins äktenskap är långt ifrån perfekt. Istället ska de ha bråkat så mycket om Robins roll i programmet att de under perioder flyttat isär.

– Phil har en sympatisk tv-persona, men bakom kameran skulle tittarna inte känna igen honom. Hemma med Robin har han en otäck Dr Jekyll och Mr Hyde-personlighet. Jag tror att Dr Phil trodde att han kunde köpa Robin genom att köpa henne ett stor nytt hus. Han trodde att hon skulle lämna honom i fred så att han kunde göra sin grej. Men det fungerade inte, säger hon.

Phil McGraw har själv förnekat dessa anklagelser.

Dr Phil McGraw anklagas
Dr Phil anklagas för sexuella övergrepp, för att ha drogat sina gäster och för allt för hårt ledarskap.
Dr Phil McGraw och hustrun Robin McGraw
Phil McGraw nekar konsekvent till allt han anklagats för genom åren.

Som chef får han inte starka lovord från sina anställda. Bland annat har han blivit stämd för att ha låst in 300 av sin anställda i ett rum efter att ha misstänkt att någon läckt information om honom och produktionen till media.

Annons

I rummet ska han ha tvingat samtliga personer att lämna ifrån sig sina mobiltelefoner, därefter ska de ha låsts in i ett rum ska vaktades av säkerhetspersonal. Phil ska ha varit vansinnig och hotat personalen med ”om ni jävlas med mig, jävlas jag med er”.

Vid årsskiftet brakade det lös igen. Enligt Deadline tjänade Phil McGraw 80 miljoner dollar ifjol – men lagom till jul valde han att skära ner på lönerna för sina anställda. Utan att meddela dem om det hela. Och den traditionella julbonusen på 500 dollar som personalen fått i flera år uteblev helt.

En anställd reagerade med att skriva ett mejl som The Blast tagit del av, där vittnar personen om att de anställda är ”skitförbannade”, framför allt efter att ha fått reda på vad chefen själv tjänar på sin framgång.

Anklagas ha drogat Robinson-vinnaren

Phil McGraw anklagas även för att ha drogat en gäst inför en intervju 2013. Det är Survivor-vinnaren Todd Herzog som kommer med skarp kritik mot produktionens behandling av honom. Hans föräldrar tyckte att han skulle vara med i programmet för att få hjälp med sina alkoholproblem.

Annons

Todd Herzog säger att han kom till inspelningen helt nykter. Men väl på plats fanns två liter starksprit i hans loge, samt energidrycker och apelsinjuice – och Todd ska ha halsat flaskan.

Precis före han skulle upp på scenen ska han ha fått ångestdämpande piller av en person i produktionen.

– ”Det här kommer lugna dina nerver”. Jag hade druckit och tagit Xanax och jag vet att det kan vara en dödlig kombination. Varför det gavs till mig, vet jag inte, säger Todd Herzog.

Reaktionen blev omedelbar. Todd kunde knappt stå upp utan fick ledas in i studion, bland annat med hjälp av programledaren Phil McGraw. Han ska under intervjuns gång ha ifrågasatts och tvingats göra ett alkoholtest.

– Min pappa blev rasande, för han hade sett mig helt nykter ungefär en och en halv timme tidigare. Jag fattar att det är ett tv-program och att de vill visa den smärta jag upplever, men vad hade hänt om jag hade dött där?, säger han i en intervju med Stat news.

Produktionen nekar till att ha gett Todd Herzog alkohol och ångestdämpande, istället hävdar de att de gäster med missbruksproblem övervakas noggrant.

FOTO: TT

 

 

Annons