TRENDAR JUST NU!MadonnaCéline DionVictoria BeckhamBritney SpearsHoney Boo Boo

Allt om Alana Honey Boo Boo Thompsons liv nu

16 aug, 2019 
https://image.hant.se/image-4950803?imageId=4950803&width=1320&height=689
Malin Ljung
Allt om Honey Boo Boos liv
Alana Thompson blev Honey Boo Boo med hela världen när hon var sex år gammal. Hon är nu 14 år gammal – här är hennes tuffa livsöde efter att kamerorna slocknat:
✔︎ Flykten från föräldrarna – bor nu hos systern: ”Jag är rädd”.
✔︎ Läkarens oro för Alanas hälsa efter upptäckten.
✔︎ Det gör hon nu för tiden.
Annons

Bara sex år gammal blev Alana ”Honey Boo Boo” Thompson en superstjärna som världen aldrig skådat Det var när hon 2012 gjorde entré i TLC:s realityserie Toddlers & Tiaras som allt brakade loss och småstadstjejen med drömmar om att bli “rabattdrottning” blev ett namn på allas läppar.

Honey Boo Boo var en frispråkig sexåring som tävlade i skönhetstävlingar som barn, ivrigt påhejad och coachad av sin högljudda mamma June ”Mama June” Shannon som använde sig av kontroversiella metoder för att dottern skulle nå framgång. Bland annat med hjälp av en hemmagjord ”specialjuice” som fick Alana att bli mer uppskruvad än en Duracellkanin.

”Många mammor säger att jag dopar mitt barn. Nej det gör jag inte, jag gör henne inte illa”

– Många mammor säger att jag dopar mitt barn. Nej det gör jag inte, jag gör henne inte illa. Hon behöver bara det extra “oumphs”, vad som nu funkar för ditt barn, använd det, sa Mama June.

Att familjen dessutom förespråkade en livsstil och kosthållning som skulle få vilken kostexpert att explodera gjorde dem nästan ännu mer intressanta.

Annons

– Senaste gången jag åt sallad var… aldrig, berättade Honey Boo Boo stolt.

Det dröjde inte länge förrän kanalen TLC insåg familjen Thompsons otroliga popularitet och gav dem en helt egen realityserie där huvudpersonen var den yngsta familjemedlemmen. Here comes Honey Boo Boo hade premiär på kanalen 2012.

Förutom sexåriga Alana aka Honey Boo Boo fanns föräldrarna Mama June och Mike ”Sugar Bear” Thompson, samt halvsystrarna Anna ”Shickadee”, Jessica ”Cubbs” Shannon och Lauryn ”Pumpkin” Shannon med i tv-serien.

Den må ha varit en succé, miljoner tittare över hela världen ville se hur familjen levde i sitt hus i McEntire, Georgia. Men bara två år efter premiären stoppades produktionen efter att Mama June och Sugar Bear gått skilda vägar – samtidigt som Mama June ska ha inlett en relation med expojkvännen Mark McDaniel. Samma man som suttit i fängelse dömd för sexualbrott mot barn, där offret var Alanas storasyster Anna som bara var åtta år när brottet begicks.

Annons

”Jag var så arg och kände mig sviken”

– Det krossade mig. Mama June och jag hade gått vidare med vårt förhållande efter att allt som hände när jag var yngre, men att hon tog tillbaka förövaren krossade mitt hjärta. Jag var så arg och kände mig sviken, berättade Anna för The Sun.

Mama June å sin sida förnekade att hon hade en relation med Mark, men dottern Anna kapade ändå alla band.

Honey Boo Boos relation med pappan

Familjen Thompson-Shannon är splittrad sedan flera år tillbaka.

Skilsmässan mellan Mama June och Sugar Bear kom inte som en blixt från klar himmel, men däremot har deras bittra strider efteråt varit allt annat än rumsren.

Mama June anklagad bland annat Sugar Bear för att ha misshandlat henne psykiskt i flera år.

”Det är ledsamt för han ska egentligen vara min pappa och då tycker jag att han borde höra av sig oftare”

Efter föräldrarnas skilsmässa och bittra uppbrott stannade Alana kvar hos sin mamma. Pappan Sugar Bear har hon bara haft sporadisk kontakt med. I en intervju med People i januari 2018 berättade den då 12-åriga Alana att relationen med pappan var praktiskt taget “icke existerande” och att hon tyckte att det var upp till honom att förändra det hela.

Annons

– Han ringer mig då och då. Han ringer mig faktiskt inte så ofta, vilket på sätt och vis är ledsamt för han ska egentligen vara min pappa och då tycker jag att han borde höra av sig oftare, sa Alan då.

Sugar Bear gifte i samma veva om sig med Jennifer Lamb. Och den nya hustrun ställde sig frågande till om Sugar Bear ens var Honey Boo Boos biologiska far.

– Om det visar sig att Alana inte är hans så kommer June att vara ute ur mitt liv för gott. Och jag vägrar betala underhåll för ett barn som inte är Mikes, sa Jennifer.

Några uppgifter om att han inte är pappa till Alana har inte framkommit.

Honey Boo Boos farliga hälsotillstånd

Läkare var oroade för Alanas hälsa redan när hon var nio år gammal.

När Alana var nio år var hon med i tv-programmet The Doctor där hennes hälsa granskades. Sedan flera år lider hon av astma och i programmet erkände Mama June att hon var orolig för sin yngsta dotter. Bland annat tvingades Alana använda andningsmaskin och ta mediciner för att dämpa inflammationer hon led av.

Annons

Redan då konstaterade läkaren att Alana led av sjuklig fetma efter att ha kollat hennes längd och mått, samtidigt som June hävdade att dotterns vikt berodde på medicinerna hon tvingades äta. Men efter att ha tittat i familjens kylskåp konstaterade läkaren att det kanske inte var hela sanningen.

– June, jag är ledsen, men jag såg ingenting i ert kylskåp som kommer att minska Alanas vikt eller minska inflammationen i hennes kropp. Jag ska vara ärlig, du måste ta ansvar. Jag vill se att en lampa tänds och du säger ”kanske kan jag göra bättre  ifrån mig, kanske till och med väldigt mycket bättre”, sa han.

Men någon större förändring blev det inte, när mor och dotter återvände till programmet tre månader senare hade ingenting  förändrats i deras levnadssätt.

Mama Junes viktnedgång

Som en skänk från ovan, åtminstone för Mama June, fick hon och döttrarna (Alana och Lauryn) återigen sällskap av ett kamerateam. 2017 hade serien Mama June: From not to hot premiär, vars innehåll bestod av att visa upp Mama Junes viktresa. Otaliga operationer, många timmar på gymmet och en helt ny livsstil senare stod det klart att June gått ner över 100 kilo.

Annons

Samtidigt fick Honey Boo Boo en skjuts in i rampljuset igen då hon deltog i amerikanska Dancing with the stars: Junior. Hon åkte visserligen ut tidigt, men återigen var hon en tv-stjärna.

Det dröjde dock inte länge förrän nya familjekriser tog fokus från succén. Mama June hade en ny pojkvän – Geno Doak. Och relationen går knappast att beskrivas som en dröm.

I mars åtalades June och Geno för att ha missbrukat kokain. Trots det valde June att fortsätta förhållandet, vilket fick Honey Boo Boo att fly hemmet.

Sedan i våras bor hon tillsammans med sin storasyster Lauryn som enligt uppgifter försöker få vårdnaden för snart 14-åriga Alana.

Polisens bild på Mama June efter att hon gripits för kokainbruk.

”Jag hoppas verkligen att mamma har nått botten”

I säsongsfinalen av Mama June: from not to hot i maj konfronterade familjen June, och Alana var brutalt ärlig med hur hon kände efter flykten från mammans hem.

Annons

– Jag skulle älska att kunna flytta hem till dig igen och kunna prata med dig om hur min dag varit. Men jag kan inte för jag är rädd. Jag är rädd för att vara i ditt hus, sa Alana och fortsatte senare:

– Jag hoppas verkligen att mamma har nått botten för när man väl nått botten kan komma djupare, man kan bara komma upp.

På Alanas Instagramkonto lyser bilder på June med sin frånvaro. Istället har Alana bara lagt upp bilder tillsammans med sin syster och svåger, samt sin manager Gina Rodriquez.

”Jag behöver inte människor som inte behöver mig”, skrev Honey Boo Boo i början av juni.

I början av augusti startade en helt ny period i Honey Boo Boos liv – hon gjorde nämligen sin första dag på high school. Storasystern Lauryn var ett stort stöd för Alana och publicerade en bild på Instagram.

”Nå, alla vet att mina lillasyster/dotter är en nykomling i high school som börjar imorgon. Vart tar tiden vägen? Så spännande att gå igenom det här stora äventyret med dig”, skrev hon till bilden.

Annons

I skrivande stund har Alanas officiella Instagram-konto över en halv miljon följare och hon uppdaterar frekvent med selfies och små visdomsord.

– Det jag älskar med sociala medier är att interagera med alla mina fans, därför hade jag inte er fans hade jag inte varit där jag är nu, säger hon i en video.

”Om du gör en grej fel, det kan vara det minsta fel eller misstag, så får du så mycket hat”

Samtidigt finns det baksidor av framgången som influencer. Honey Boo Boo erkänner att hon inte uppskattar att bli granskad för minsta lilla grej.

– Det jag gillar minst med sociala medier är förmodligen allt drama. Om du gör en grej fel, det kan vara det minsta fel eller misstag, så får du så mycket hat och det suger när man får hat, säger hon.

Samtidigt har hon ett knep för att inte ta åt sig den negativa energin.

– Hur jag hanterar allt hat? Det är att jag får så mycket kärlek att jag kommer över det.

FOTO: TT, TLC, Instagram

Annons